Populaire iOS-meditatie-app is nu ook beschikbaar voor Android

Populaire iOS-meditatie-app is nu ook beschikbaar voor Android

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De populaire iOS-meditatie-app Balance: Meditation & Sleep is nu ook voor Android-telefoons beschikbaar. De meditatie-app wordt nog wel getest.

Balance: Meditation & Sleep

Met alles wat er het afgelopen jaar in de wereld gaande is, wordt geestelijke gezondheid steeds relevanter. Of je nu vanuit huis werkt, studeert of in thuisquarantaine zit, het is voor iedereen belangrijk om even weg te stappen van alles en te ontstressen. Dat kan met apps als Calm en Headspace maar ook met de nieuwkomer Balance: Meditation & Sleep.

Gerelateerde artikelen

De app is al een paar jaar beschikbaar op iOS, en nu ook als testversie (vroege toegang) in de Google Play Store te vinden. Net als veel andere meditatie- en mindfulness-apps, begeleidt Balance je bij meditatie-oefeningen om je te helpen bepaalde geestelijke gezondheidsdoelen te bereiken. Dat kan er dan voor zorgen dat je beter slaapt, beter met stress om kunt gaan of langer je focus kunt vasthouden.

Populaire iOS-meditatie-app is nu ook beschikbaar voor Android

Doelen en plan

Nadat je in de app je doelen hebt geselecteerd, maakt Balance een aangepast plan voor je aan dat je kunt vinden op het tabblad Today. Inderdaad, de app is voor nu alleen nog in het Engels. Je kunt een herinnering instellen om even weg te gaan en even te mediteren, en er zijn kaarten om te helpen ontspannen of te ontstressen op verschillende delen van de dag. Je kunt kiezen uit een van de oefeningen op het tabblad Plans, het tabblad Sleep gebruiken om je middagdutje te begeleiden met een fijne rustgevende stem en het tabblad Singles gebruiken om je te helpen bij het aanpakken van specifieke stemmingen, van angst tot frustratie of zelfs uitstelgedrag. Je voortgang kan worden gevolgd op het tabblad Profile, waar je badges kunt behalen voor het voltooien van plannen.

Kosten

Balance is gul en heeft, vanwege de pandemie, de app voor het eerste jaar gratis gemaakt. Daarna kan je de app via een Play Store-abonnement voor 59,20 euro per jaar gebruiken.

Balance kan voor iedereen tijdens deze pandemie een uitkomst zijn, vooral voor de mensen die vanuit huis werken en kinderen met huiswerk moeten helpen. Voor thuiswerkers hebben we overigens al een hele reeks tips verzameld, en de studenten zijn we daarbij uiteraard niet vergeten. Gebruik jij al een meditatie- of mindfulness-app? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Downloaden en ontstressen

Je kan Balance via de knop hieronder downloaden in de Play Store.

Balance: Meditation & Sleep (vroege toegang)

Balance: Meditation & Sleep (vroege toegang)

Balance: Meditation & Sleep is al een paar jaar beschikbaar op iOS, en nu ook als testversie (vroege toegang) in de Google Play Store te vinden. Net als veel and ..
Populaire iOS-meditatie-app is nu ook beschikbaar voor Android

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk