Politie-app verdwijnt eind maart uit de Play Store

Politie-app verdwijnt eind maart uit de Play Store

De Politie-app verdwijnt op 30 maart uit de Play Store en de App Store. Volgens de politie wordt de app te weinig gebruikt.

Politie-app voor burgeronderzoek

In 2019 lanceerde de Nationale Politie een app waarmee burgers zelf onderzoek kunnen doen als zij slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. Daarnaast kan de app gebruikt worden om snel iets door te geven over bijvoorbeeld een verdachte situatie, inclusief een foto of video. Naast een melding over een situatie waarvan je de politie op de hoogte wil stellen kun je onder andere ook een klacht of compliment over politieoptreden doorgeven, informatie over vermiste en gezochte personen bekijken en wijkagenten of politiebureaus in de buurt zoeken.

Het traject begon als proef in een aantal regio's en daarna kwam de app breed beschikbaar in de appwinkels van Google en Apple.

Politie-app verdwijnt eind maart uit de Play Store

Politie-app wordt weinig gebruikt

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat burgers en ondernemers weinig gebruik maken van de Politie-app en daarom is besloten om per 30 maart te stoppen met de app. Bert Visser, verantwoordelijk voor het digitaal politiecontact legt uit: "et bijhouden van de app kost geld en die kosten wegen niet op tegen wat het oplevert. Dat is zonde. Dat geld en die energie steken we liever in de kanalen die de mensen wel opzoeken. We gaan ons meer richten op de verbetering van onze online dienstverlening." Onder online dienstverlening schaart Visser de website, maar ook social media, de chat, de telefoon, et cetera.

Vanaf 30 maart verdwijnt de app uit de Play Store en Politie.nl wordt dan als vervangende optie aangeboden. Op de (mobiele) website van de politie kun je voor dezelfde zaken terecht als in de app. Je kan er dus aangifte doen, een vraag beantwoord krijgen, politienieuws lezen, een tip over een verdachte situatie doorgeven of speuren naar vermisten. Je kan de Politie.nl aan het startscherm van je telefoon toevoegen, zodat je de site makkelijk en snel kunt openen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Heb jij de Politie-app op je telefoon geïnstalleerd? Laat het ons weten in de reacties onder dit atikel.

Politie
In deze app van de politie kun je relevante informatie van en over de politie vinden. Verder kun je makkelijk en snel contact leggen met de politie en onder meer pus ..

Meer info

Lees meer over:
Politie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties