Download de Pixel Launcher van de Pixel 3, wat is er nieuw?

Download de Pixel Launcher van de Pixel 3, wat is er nieuw?

Pixel Launcher 

Er is de afgelopen maanden veel gebeurd wat betreft de zoekbalk boven de applicatie-dock in het startscherm van de Pixel Launcher. Pixel Launcher is Googles stock Android-schil die standaard draait op Pixel-telefoons en toestellen met Android One. Onlangs dook in de Android Pie-code een versie op van de launcher waarbij Google Assistent een plaatsje heeft opgeëist in de zoekbalk op het startscherm.

Ondertussen is zien we dat in de nieuwe versie van Pixel Launcher die op de Pixel 3 en Pixel 3 XL draait een Assistent-icoontje in de zoekbalk krijgt. Je kan dus nu ook de hulp inroepen van je slimme assistent door even het icoontje aan te tikken in de zoekbalk. We zagen eerder al dat in developer previews van Pie het vergrootglas-icoontje dat voorheen de plaats van Assistent innam, verdween en toen Pie uitrolde op de Pixels was het ook echt verleden tijd. We weten nu dus met zekerheid waarom het vergootglas plaats moest maken. Hieronder zie je screenshot van de oude en nieuwe Pixel Launcher.

Links oud, rechts nieuw

Adaptive-icoontjes en app switcher

As we de app drawer even bekijken, zien we op mijn Pixel dat de App Actions geïntegreerd worden, waarmee Google zelf gaat voorspellen welke acties je wil uitvoeren op basis van je smartphone-gebruik. Verder forceert Pixel Launcher ook adaptive-icoontjes. Dat wil zeggen dat elk icoontje nu een zelfde grootte krijgt en een rond formaat. Icoontjes die niet aangepast zijn aan de Material-standaard worden verkleint en ze krijgen een ronde plaat achter zich. Er is ook net iets meer ruimte voorzien tussen icoontjes in de app drawer.

Links oud, rechts nieuw

Verder heeft Google ook de app switcher onder handen genomen. In Android Pie werden nieuwe navigatietoetsen voorgesteld, waarbij 'Recente Apps' geschrapt wordt voor een nieuw pilvormig icoontje en een veegbeweging die de nieuwe app switcher te voorschijn haalt. Op het eerste zicht lijkt dat alleen de spatiëring veranderd is tussen het dock en de kaarten waarop de verschillende apps te zien zijn, maar Google heeft een kleine aanpassing gemaakt aan het venster met App-info en Gesplitst scherm.

Links oud, rechts nieuw

Als je het icoontje van een actieve app in de app switcher aantikt, kwam er een pop-up-bubbel te voorschijn met Gesplitst scherm en App info. Die interface is nu wat strakker gemaakt in de nieuwe versie. de bubbel is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een schuifanimatie en een venster dat de volledige breedte van de app-kaart inneemt.

Pixel 3 Launcher Pixel 3

Beschikbaarheid

Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer de update met de nieuwe Pixel Launcher uitgerold wordt, maar je kan alvast het apk-bestand vinden op APK Mirror. Je kan de nieuwe Pixel Launcher gewoon bovenop de oud installeren. Herstart daarna wel even je toestel. Hij werkt alleen op telefoons die op Android Pie draaien.

Google Pixel 3 XL

Via: Android Police

Google Pixel 3 XL
3430 mAh
6.3 inch - 2960 x 1440 px
64/128 GB
Qualcomm Snapdragon 845

Meer info

Pixel Launcher
De exclusieve Pixel Launcher is onder andere op Pixel- en Android One-apparaten te vinden. ..

Meer info

Google Pixel 3 XL
3430 mAh
6.3 inch - 2960 x 1440 px
64/128 GB
Qualcomm Snapdragon 845

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties