Deze Pixel 4 features zijn nu ook voor andere Pixel-telefoons beschikbaar

Deze Pixel 4 features zijn nu ook voor andere Pixel-telefoons beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4 exclusives

De Google Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn in oktober aangekondigd en komen met een aantal mogelijkheden die nog niet voor andere generaties Pixels beschikbaar is. Zoals gebruikelijk komen deze mogelijkheden op een later moment wel naar de oudere Pixels en nu is dat ook weer het geval. Hieronder vind je de apps en functies die nu beschikbaar zijn voor deze telefoons.

Google Pixel 4 Recorder-app

De Recorder-app op de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL is een zeer slimme app. De neemt niet alleen audio-opnamen voor je op, het kan ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat de app Engelstalige vergaderingen, interviews, lezingen of gesprekken voor je kan uitschrijven en dat scheelt ontzettend veel werk. In dit artikel leg ik uit hoe dit transcriberen in de realiteit werkt en dat is best indrukwekkend.

We wisten al dat de slimme Recorder-app van de Google Pixel 4 ook naar andere Pixel-telefoons zou komen en sinds een update voor deze app in de Play Store zijn er gebruikers die de app in de Play Store kunnen downloaden. Voor degenen die de app niet via de Play Store kunnen downloaden is er een werkend installatiebestand (versie 1.1.283481728) die werkt op de Pixel 2 en de Pixel 3 die de beveiligingsupdate van december binnen hebben gehaald. Het installatiebestand vind je hier op APKMirror.

Live ondertiteling (Live caption)

De Google Pixel 4 bevat het nieuwe Live ondertiteling of Live Caption. Deze functie werkt volledig offline en on-device en laat alle audio op je telefoon ondertitelen. Dit werkt volledig automatisch zodra je onder andere YouTube-filmpjes, podcasts, Instragram-video's en overige video's bekijkt. Een uitzondering zijn telefoongesprekken en videogesprekken.

Live ondertiteling is in eerste instantie bedoeld voor doven en slechthorenden maar kan ook voor iedereen handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je een filmpje wil bekijken in de trein, maar geen oortjes bij je hebt.

Deze Pixel 4 exclusive is via de beveiligingsupdate van december te gebruiken op de Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL. Volgend jaar wil Google ook samenwerken met fabrikanten om de functie te integreren op hun Android 10-toestellen. Googles ondertitelingfunctie werkt voorlopig alleen nog met Engelse content, en het is nog niet bekend wanneer het ook met Nederlandse audio zal werken.

Je kan Live ondertiteling op drie manieren aanzetten:

> Instellingen > Toegankelijkheid > Live ondertiteling

> Instellingen > Geluid > Live ondertiteling

> Druk op de volumeknop en schakel via het onderste icoontje de functie in of uit

Pixel Thema's

Andere smartphonefabrikanten hebben de mogelijkheid om icoontjes, het lettertype en pictogrammen aan te passen allang in hun telefoons ingebouwd. Android 10 bevat nu ook de mogelijkheid om via thema-instellingen een andere accentkleur, lettertype of pictogramvorm te kiezen. Dit loopt via de Google Pixel Thema-app die te vinden is op de Pixel 4-serie. Sinds de beveiligingsupdate van december kunnen eigenaren van de Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a en de Pixel 3a XL hier ook gebruik van maken.

Je kan de functie op twee manieren vinden:

> Instellingen >Scherm > Stijl en achtergrond

> Houdt het beginscherm lang ingedrukt, tik op 'Stijl en achtergrond' en selecteer het tabje 'Stijl'

Pixel Thema's

Veegbeweging en Android 10-navigatie

De Pixel Launcher op de Pixel 4 bevat een veegbeweging (gesture) waarmee je naar beneden veegt om de notificaties te tonen. Deze veegbeweging is nu ook beschikbaar op de op de Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL.

De nieuwe gesture-navigatie van Android 10 werkt nu ook met launchers van derde partijen. Voorheen gaf Google deze launchers hier geen toestemming voor en dat leverde problemen op. Als je vanuit het startscherm naar boven veegde om een recente app te openen, dan opende je tegelijkertijd de appdrawer. De beveiligingsupdate van december lost dit probleem op voor de Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a en de Pixel 3a XL.

Gebruik jij één van deze nieuwe opties al op je Pixel 2 of Pixel 3? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Recorder

Recorder

De Recorder-app is een nieuwe en zeer slimme app. De app neemt niet alleen audio-opnamen voor je op, het kan ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk