Periscope laat streamers geld verdienen aan Super Hearts

Periscope laat streamers geld verdienen aan Super Hearts

Super Hearts en Super Broadcasters

In 2015 maakte Meerkat furore met een simpele livestreaming-app die gebruik maakte van je Twitter-account om anderen te laten weten dat je aan het streamen was. Twitter zag de potentie van deze manier van livestreamen en nam het bedrijf Periscope over. Periscope bood toen al vergelijkbare mogelijkheden, maar bevond zich nog in een gesloten bètafase. Inmiddels is Periscope geïntegreerd in Twitter en is Meerkat dood.

Bij Periscope laat je het merken als je een livestream leuk vindt door hartjes te geven aan de streamer. Vanaf nu is het ook mogelijk om Super Hearts, superhartjes, uit te delen. Deze speciale hartjes, die in verschillende vormen te krijgen zijn, moeten door kijkers worden aangeschaft met munten. Deze munten zijn weer verkrijgbaar door middel van in-app-aankopen.

De gulle gevers worden ook opgenomen in een ranglijst, waardoor streamers kunnen zien wie het meeste geld heeft uitgegeven aan Super Hearts. Verschillende types van deze geanimeerde hartjes hebben verschillende prijzen. Hartjes waarin je profielfoto te zien is, zijn bijvoorbeeld duurder dan andere hartjes. Recentelijk introduceerde Google ook een dergelijke functie bij YouTube-livestreams, waarbij kijkers kunnen betalen om hun reactie extra onder de aandacht te brengen.

In de Verenigde Staten worden streamers die veel Super Hearts ontvangen uitgenodigd voor het Super Broadcaster-programma. Deze streamers kunnen hun 'superhartjessaldo' uit laten betalen in cash.

Super Hearts voor iedereen, uitbetaling US only

De Super Hearts zijn vanaf deze week beschikbaar voor iedereen. Dat wil zeggen dat ze door alle gebruikers te geven en ontvangen zijn. Het aanschaffen van munten om Super Hearts te kunnen geven, kan onder andere door middel van een in-app-aankoop in de Android-app.

Het inruilen van de Star Balance tegen geld is op dit moment alleen mogelijk in de Verenigde Staten en is daar alleen beschikbaar voor een beperkte groep populaire streamers. Het is de bedoeling dat deze functie ook snel naar andere landen wordt uitgerold.

Bron: Periscope

Periscope
Periscope, de livestreaming-app van Twitter maakt het mogelijk om live uit te zenden vanaf je smartphone. Het is een kwestie van een stream starten, deze publiceren ..

Meer info

Lees meer over:
Media en video

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer