Pabbl: cadeaubonnen, RedBull en kaasbroodjes scoren met je lockscreen

Pabbl: cadeaubonnen, RedBull en kaasbroodjes scoren met je lockscreen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het klinkt misschien te mooi voor woorden maar met Pabbl kun je dus gewoon sparen voor cadeaus en cash door gepersonaliseerde content op je lockscreen weer te geven. Hoe dat werkt lees je in dit artikel.

Pabbl

Pabbl is een Nederlandse app die advertenties en artikelen op het lockscreen of vergrendelscherm van je Androidtoestel toont. Door je telefoon te ontgrendelen ontvang je in ruil hiervoor spaarpunten ook wel Pabbls. Deze kunnen weer ingewisseld worden voor cadeaus, cashgifts en kortingen. 

Allereerst zul je een account moeten aanmaken via je telefoonnummer. Na het invoeren van wat gegevens kunnen interesses (bijvoorbeeld tech, muziek of games) worden geselecteerd. Op basis van deze interesses wordt zogenaamde gepersonaliseerde content gemaakt. De advertenties en artikelen sluiten dus aan bij jouw interesses en zijn dus interessanter om te lezen dan beeldvullende ads met producten die je nooit koopt. Verderop geef je aan wat voor een type je bent en dan wordt het lockscreen door Pabbl geactiveerd. De advertenties op het lockscreen zien er overigens niet echt uit als een advertentie, eerder als een mooie foto van een product. Wanneer de advertentie niet op jouw interesse aansluit, kun je deze dis-liken, zodat ze niet meer worden weergegeven. Sluiten ze wel aan? Dan kun je de website van het product openen.

Screenshot van Pabble

Na het ontgrendelen van je Androidtelefoon worden er telkens punten aan je tegoed toegevoegd. Nu hoor ik je denken: "Dan ga ik als een gek mijn toestel vergrendelen en ontgrendelen, dat levert pas punten op." Helaas, dit is ondervangen door het aantal punten per uur en per minuut te limiteren. Doorgaan met sparen is een optie, uitgeven in de app kan natuurlijk ook. Er zijn nog meer manieren om punten te sparen, zoals het geven van feedback op de app en het delen van de app met vrienden.

In de shop zijn de producten te vinden die kunnen worden aangeschaft in ruil voor je gespaarde punten. Denk hierbij aan een Playstation 4 voor 75.000 Pabbls of een milkshake die voor 1500 Pabbls bij een frietzaak in Amsterdam kan worden opgehaald. Maar je kunt ook sparen voor cadeaubonnen van Coolbue, Zalando of Pathé, korting op lasergamen of een RedBull met een kaasbroodje. Alle categorieën in de app zijn trouwens aan- of uit te zetten zodat alle frikandel- en kaasbroodjes weg kunt filteren als je ze niet wilt zien.

Pabbl downloaden

Al met al is Pabbl een leuk initiatief van een Nederlandse ontwikkelaar. De toevoeging van nog meer winkels met producten zal de app nog aantrekkelijker maken.  Wil je Pabbl ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk