Overblijvers zijn nu in alle Albert Heijn-winkels beschikbaar

Overblijvers zijn nu in alle Albert Heijn-winkels beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Albert Heijn lanceerde begin dat jaar de app Overblijvers. Met deze app kunnen klanten tasjes kopen met producten waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken. De app kon in een beperkt aantal deelnemende winkels getest worden, maar daar komt nu verandering in.

Voedselverspilling tegengaan

Overblijvers lijkt een beetje op de bekende app Too Good To Go Too Good To Go heeft al miljoenen maaltijden van de vuilnisbak gered, om zo voedselverspilling tegen te gaan. Too Good To Go biedt producten aan van winkels, cafés en restaurants en Albert Heijn werkt ook al samen met dit bedrijf. Overblijvers is de app van Albert Heijn die voedselverspilling moest tegengaan. De app werd geruime tijd getest en verdwijnt nu uit de Play Store. Vanaf vandaag kunnen klanten via de Albert Heijn supermarkt-app in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. Albert Heijn verwacht 4,5 miljoen kilo extra voedsel te besparen met AH Overblijvers.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn Albert Heijn Overblijvers

Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven omdat de houdbaarheidsdatum bijna verstreken is of omdat ze uit het assortiment gaan. Een verzameling van deze producten zijn vanaf vandaag als AH Overblijvers-pakket te koop in alle filialen van de supermarktketen.

Zo werkt het

Klanten kunnen in de AH-app zien welke pakketten er in hun winkel beschikbaar zijn. Ze kunnen deze reserveren en aan het einde van de dag ophalen in de winkel. Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje vallen binnenkort ook onder het AH Overblijvers concept.

Allereerst log je met je account in en kies je je dichtstbijzijnde Albert Heijn-filiaal. Vervolgens kan je een Overblijver bestellen en het tasje haal je op in de winkel. In de app kan je kiezen uit de volgende verschillende AH Overblijvers-pakketten:

  1. Vegetarische Overblijver
  2. Bakkerij (Liefde & Passie-broden, donuts en afbakbroden)
  3. Verrassing Overblijver
Albert Heijn supermarkt

Albert Heijn supermarkt

Met de app van Albert Heijn kun je eenvoudig je boodschappen plannen en eventueel thuislaten bezorgen. Ook is er een scanmogelijkheid ingebouwd om producten te scann ..

Brood, groente & fruit redden

Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje vallen binnenkort ook onder het AH Overblijvers concept. De laatste heet nu het Groente & Fruit zakje. Met dit zakje worden jaarlijks 5,5 miljoen stuks groente en fruit, zo’n 3,5 miljoen kilo, gered. Voor €1,00 krijgen klanten een herbruikbaar verszakje gevuld met groente en fruit dat wat rijper is of een plekje heeft, maar nog steeds even lekker is. In het zakje zitten allerlei groente- en fruitsoorten zoals appels, uien, mandarijnen, courgettes en tomaten en heeft een waarde van €3,00. Alle beschikbare zakjes van die dag liggen bij de groente- en fruitafdeling. Je kan ze dus niet reserveren via de app.

Brood dat vers in de winkel is aangeleverd en brood dat in de winkel is afgebakken en niet verkocht is op de dag zelf, wordt de volgende dag tot 11.00 uur verkocht voor een extra voordelige prijs. Deze Overblijvers-variant kan je ook niet reserveren via de app.

Gerelateerde artikelen

Albert Heijn doet nog meer om voedselverspilling tegen te gaan. Zo maakt de supermarktketen al meer dan 10 jaar gebruik van de 35% sticker. Daarnaast wordt er in meer dan 125 Albert Heijn-winkels gewerkt met dynamisch afprijzen. Met dit systeem wordt het kortingspercentage aan de houdbaarheidsdatum gekoppeld. Een algoritme kijkt vervolgens naar de voorraad in de winkel en naar de datum, in combinatie met de verwachte verkoop. Op basis daarvan berekent het algoritme het kortingspercentage. Het berekende kortingspercentage is te zien op het prijslabel en wordt automatisch verrekend bij de kassa. Ook hiermee wordt voedselverspilling voorkomen.

Ga jij van de Overblijvers gebruik maken? Laat het ons in de reacties weten. Wist je ook dat je sinds kort digitale kassabonnen in de app van Albert Heijn kunt ontvangen?

Populairste artikelen over duurzaamheid

In 2021 stond de themaweek op Androidworld in het teken van duurzaamheid en tech. Je kan hier een overzicht bekijken van alle handige apps, tips en tricks, reviews en vergelijkingen die we in die themaweek hebben besproken.

Samsung Galaxy A52s 5G
Samsung Galaxy A52s 5G
Samsung Galaxy A52s 5G

Samsung Galaxy A52s 5G

De Samsung Galaxy A52s krijgt hele mooie specificaties van Samsung voor een hele interessante adviesprijs. Deze telefoon draait op de nieuwe Snapdragon 778G-chipset en beschikt over een 6,5 inch FHD+ Super AMOLED-scherm inclusief 120 Hz verversingssnelheid.

€ 398

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk