WhatsApp toont nu ook vernieuwde emoji in mobiele app

WhatsApp toont nu ook vernieuwde emoji in mobiele app

High-res emoji

Het ontwikkelteam van WhatsApp is óf uitgebreid óf ze werken harder dan ooit, want updates komen bijna dagelijks voorbij. Dan hebben we het over aanpassingen aan de applicaties voor smartphones, maar ook WhatsApp Web. Soms wordt één van de varianten al voorzien van nieuwe mogelijkheden, waardoor het in de lijn der verwachting ligt dat de andere versie ook snel zal worden voorzien van die opties.

Vlak voor het weekend ontdekten we dat de emoji in de web-variant van WhatsApp waren voorzien van een nieuw uiterlijk, waardoor alles er wat strakker uitzag, onder andere met iets meer glans en ook in een hogere resolutie. Het was wachten, totdat we die nieuwe stijl - gebaseerd op iOS 10 van Apple - zouden zien bij de mobiele versie van de messenger-app en dat is nu het geval. Zo is bijvoorbeeld het pistool-icoontje niet meer te vinden, maar nu ook aangepast in een groen waterpistool.

2.16.274

Het betreft vooralsnog alleen mensen die bètatester van de app zijn en versie 2.16.274 of hoger hebben geïnstalleerd. Ook hier is de nieuwe stijl van emoji te zien en als je de Web-versie nooit gebruikt zal het misschien wat wennen zijn. Veel emoji zijn nog duidelijk te herkennen, maar andere zijn wat aangepast, waardoor het even zoeken is welk plaatje het precies is.

Beschikbaarheid

WhatsApp downloaden kan gratis via onderstaande knop. Hoe je tester kunt worden van de messenger-app en zodoende dus als eerste gebruik kunnen maken van de nieuwe functies lees je hier.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties