De OnePlus Shelf is terug van weggeweest in OnePlus Launcher

De OnePlus Shelf is terug van weggeweest in OnePlus Launcher

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus Shelf

De Shelf was jarenlang OnePlus' eigen alternatief voor de Google Discover-feed met relevante nieuwsartikelen. In de Shelf krijg je relevante informatie, een stappenteller en snelkoppelingen naar je favoriete apps. Je kon het menu altijd terugvinden door naar rechts te vegen op het startscherm, maar met de OnePlus 8-reeks maakte het merk bekend dat die plaats nu gereserveerd is voor Google Discover.

OnePlus heeft nu bekend gemaakt op zijn Forums dat de Shelf terugkomt via een nieuwe gesture in OnePlus Launcher. Je veegt daarbij naar beneden om de Shelf te zien, en op die manier kan je zowel Discover als de speciale OnePlus-functie gebruiken. Voorlopig is de gesture alleen te zien in de 4.5.4-betaversie van de OnePlus Launcher, en je moet de functie ook zelf activeren vanuit de instellingen van het startscherm.

Beeld van de functie

Tik op de gif om hem af te spelen

De OnePlus Shelf heeft verder geen nieuwe functies gekregen en de feature werkt dus nog precies zoals je het gewend bent. Ondanks dat OnePlus de functie recent schrapte, is het wel opvallend dat andere fabrikanten wel het idee van de Shelf overnemen. OPPO heeft een vergelijkbare functie in ColorOS 7 en Huawei lanceerde met Huawei Mobile Services de 'Assistant' in zijn EMUI-schil.

Beschikbaarheid

Je kan je hier inschrijven als bètatester voor OnePlus Launcher, maar houdt er wel rekening mee dat de functie enkel werkt als je de OnePlus 8 of OnePlus 8 Pro gebruikt. Het is nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar is voor de stabiele versie van de launcher. Wat vind jij van de Shelf? Is de functie sterker dan de Google Discover-feed? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

OnePlus Launcher

OnePlus Launcher

OnePlus Launcher is de standaard launcher die voorgeïnstalleerd wordt op OnePlus-toestellen. Deze standaard launcher is aangepast naar het uiterlijk v ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk