OnePlus 5(T) speelt Netflix niet in HD af, maar er wordt aan gewerkt

OnePlus 5(T) speelt Netflix niet in HD af, maar er wordt aan gewerkt

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Netflix niet in HD

Voor wie in het bezit is van een OnePlus 5 of OnePlus 5T en het nog niet is opgevallen, Netflix speelt je series en films niet op zijn hoogste kwaliteit voor je af. Hetzelfde geldt voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T, het verschil is alleen dat de eerst genoemde toestellen naar het geschikte DRM-niveau getild gaan worden. Over de laatste toestellen is niets gezegd en de kans is groot dat deze op het oude niveau blijven functioneren.

Het Digital Rights Management (DRM) is het systeem dat materiaal beheerd waar rechten op zitten. Dit geldt dus ook de content van Netflix. Google regelt het juist toepassen van deze rechten op allerlei soorten toestellen door middel van Google Widevine. Er zijn in dit systeem verschillende veiligheidsniveaus. Eén is het hoogste hier zijn alle bevoegdheden voor 'Trusted Execution Environment' (TEE) aanwezig. Naarmate toestellen minder bevoegdheden hebben, heeft dit ook effect op de maximale kwaliteit van in dit geval beeldmateriaal op Netflix.

De toestellen van OnePlus zitten op dit moment op niveau drie en dat is het laagste niveau. Er zijn andere toestellen die ook op dit niveau zitten, zoals de ZTE Axon 7. Wanneer het om de andere huidige vlaggenschepen gaat, geldt dat deze allemaal bevoegd zijn om HD-materiaal af te spelen.

OnePlus kan rekenen op een trouwe fanbase en dat heeft er ook mee te maken dat ze de mening van hun klanten serieus meenemen. Ook nu lijkt OnePlus te luisteren naar de klachten uit de community en heeft aangegeven dat de software van de OnePlus 5 en 5T aangepast zal worden om het kijken van films in 1920 x 1080 pixels mogelijk te maken.

OnePlus 5T

De OnePlus 5T is het laatste vlaggenschip van OnePlus en is sinds 22 november te koop in Nederland. Het heeft een 6 inch Full Optic AMOLED-scherm met een verhouding van 18:9. Een scherm dat het kijken van HD-beelden bijna een vereiste maakt. Verder heeft dit toestel een Qualcomm Snapdragon 835, 6 of 8 GB werkgeheugen en een opslag van van 64 of 128GB. Daarnaast is het mogelijk met de dubbele camera mogelijk filmpjes in 4k te schieten. De toestellen van OnePlus koop je hier op OnePLus.net

Bron: AndroidPolice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk