OneDrive laat je foto's en video's casten met laatste update

OneDrive laat je foto's en video's casten met laatste update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Microsoft OneDrive voor Android kan voortaan je media casten van je telefoon naar je tv. De functie maakt deel uit van de laatste update van de de app, maar de functionaliteit is nog niet op alle apparaten actief.

Cast-functionaliteit voor OneDrive

Microsofts OneDrive-clouddienst heeft een belangrijke update beet, want met versie 6.29.1 van de app komt er de mogelijkheid om media vanaf je telefoon op het grootste scherm in je huis af te spelen. Je kan nu rechtstreeks casten naar een smart tv, een tv met Chromecast of een smart display vanuit de OneDrive-app, dat heeft Android Police ontdekt.

Rechts bovenaan in de app moet het bekende Cast-icoontje zichtbaar zijn naast de zoekfunctie. Als je erop tikt, dan krijg je een pop-up-scherm waarin je het apparaat kiest naar waar je wil casten en vervolgens tik je op een foto en video in OneDrive. Tijdens het casten zie je vervolgens op je telefoon een eenvoudige mediaspeler waarin je het volume kan aanpassen, kan pauzeren of het casten kan stoppen.

OneDrive laat je foto's en video's casten met laatste update

Screenshots van de Cast-functionaliteit

Beschikbaarheid

Op dit moment is de verandering nog niet zichtbaar voor alle gebruikers van de app, maar het zou kunnen helpen om de app de de-installeren en dan opnieuw op je telefoon te plaatsen. OneDrive kreeg eerder dit jaar ook een update waarmee het een nieuwe interface kreeg en ondersteuning voor 8K-videocontent.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Microsoft-apps? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive

OneDrive is de cloudservice-dienst van Microsoft en vergelijkbaar met Google Drive of Dropbox. Gebruikers krijgen gratis 15GB opslagruimte, maar meer ruimte is bij t ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk