'Bijna één op vijf Nederlanders wil alternatief voor WhatsApp'

'Bijna één op vijf Nederlanders wil alternatief voor WhatsApp'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Bijna één op de vijf Nederlandse WhatsApp-gebruikers wil aan de slag met een alternatief voor de berichtendienst. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek. Het gaat om gebruikers die een andere berichtendienst willen installeren of helemaal willen overschakelen.

WhatsApp-alternatieven

WhatsApps nieuwe privacybeleid heeft de berichtendienst geen goed gedaan. Daarin omschreef de website hoe het gegevens van gebruikers deelt met zijn moederbedrijf facebook. In geen tijd schoot het aantal downloads van andere berichtendiensten door het dak, en Telegram behaalde daarbij 500 miljoen gebruikers en voor Signal waren dat er 50 miljoen.

De website Telecompaper heeft in ons land een onderzoek gedaan en stelde vast dat bijna één of de vijf Nederlanders naar alternatieven voor WhatsApp kijkt als gevolg van het nieuwe privacybeleid. Het deed in de maand februari een enquête bij 1.750 ondervraagden tussen 16 en 80 jaar. Daaruit bleek dus dat 18 procent ofwel een andere berichten-app wil installeren, of zelfs helemaal willen stoppen met het gebruik van WhatsApp.

'Bijna één op vijf Nederlanders wil alternatief voor WhatsApp'

Geen aardverschuiving

Als we dan kijken naar de groep die WhatsApp helemaal wil vaarwel zeggen of dat al gedaan heeft, dan merkt Telecompaper dat het om twee procent van de Nederlanders gaat. Dat is goed voor 200.000 gebruikers als je weet dat de app bij ongeveer 12 miljoen Nederlanders op de telefoon staat. Toch is dat aantal niet groot genoeg om echt een aardverschuiving te veroorzaken als het om berichtendiensten gaat.

Gerelateerde artikelen

Ondanks dat de huidige cijfers aantonen dat er nog geen grote overstap van WhatsApp naar een andere dienst zit aan te komen, kan dat in de toekomst nog veranderen. Telegram maakte het bijvoorbeeld makkelijker om je WhatsApp-gesprekken over te nemen en Signal heeft er in Nederland een organisatie bij die mensen wil aanzetten om de overstap te maken naar de app. Wat denk jij? Zal WhatsApp langzaam meer het onderspit delven in ons land of blijven we de app trouw gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..
Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk