OK Google: spraakcommando's nu ook in het Nederlands

OK Google: spraakcommando's nu ook in het Nederlands

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Ok Google Nederlands

Was het voorheen alleen mogelijk 'Ok Google' te gebruiken als de primaire taal op Engels was ingesteld, is er nu ook ondersteuning voor Nederlands. In de app zien we nu de instellingen terugkomen om dit te activeren in de Google-app. Dit is niet de enige nieuwe spraakfunctie die de update met zich meebrengt. Commando's die eerder een zoekopdracht opleverden in het Nederlands, worden nu daadwerkelijk uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan een commando als 'Bel <naam>', maar ook 'Stuur email naar <naam>'. Vervolgens zal er een info-scherm verschijnen van waaruit de informatie verder verwerkt zal worden. Eerder waren alleen een beperkt aantal commando's beschikbaar zoals bijvoorbeeld het weer opvragen. De functie wordt met de laatste update verder uitgebreid en wordt Nederlands eindelijk toegevoegd aan de ondersteunde talen.

Lees ook: Tientallen voice commands voor Google Now

Deze commando's hebben wij geverifieerd:

→ Bel <naam>

→ SMS <naam>

→ Mail <naam>

→ Ok Google

→ Zet WiFi aan/uit

→ Zet Bluetooth aan/uit

→ Waar is de dichtstbijzijnde supermarkt (of andere locatie)

→ Wat betekent <woord>

→ Hoe laat is het nu in <plaats>

→ Hoeveel is <som>

→ Maak een foto

→ Maak een video

→ Hou oud is <naam van bekend persoon>

Beschikbaarheid

De nieuwe functie wordt vanaf de kant van Google beschikbaar gesteld, een software-update is dus niet nodig. Zorg er wel voor dat je de laatste versie van de Google Zoeken-app heb geïnstalleerd. De nieuwe spraakcommando's werken ook met smartwatches die draaien op Android Wear, waardoor het gebruik van deze slimme horloges weer een stukje interessanter wordt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk