Officiële iDEAL-app maakt betalen met smartphone via QRcode mogelijk

Officiële iDEAL-app maakt betalen met smartphone via QRcode mogelijk

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Betalen met QRcodes

In Nederland is iDEAL een veelgebruikte betaalmethode, voornamelijk gebruikt voor online aankopen. Met de introductie van de iDEAL-app wordt het ook mogelijk om offline betalingen te doen door middel van QRcodes. Dit zorgt ervoor dat het bijvoorbeeld mogelijk wordt om een pizzabezorger te betalen met iDEAL, of bij een marktkraam een betaling te doen met je smartphone. Androidworld ontdekte de nieuwe app en nieuwe betaalmogelijkheden.

Hoe werkt het?

Om de iDEAL-app te gebruiken is er een actieve Nederlandse betaalrekening nodig en een app met ondersteuning voor iDEAL. Op dit moment zijn dat alle (groot-)banken in Nederland, denk hierbij aan ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS, ASN, Bunq en Triodos. Na het scannen van een specifieke QRcode met een iDEAL-logo waarin een bedrag en begunstigde is geprogrammeerd, zal de gekoppelde bankieren-app geopend worden op de smartphone waarna de betaling voltooid kan worden.

De specifieke iDEAL QRcodes kunnen gegenereerd worden door ondernemers met een iDEAL-contract. Overige QRcodes kunnen niet gescand worden met de iDEAL-app, maar ook andersom kunnen iDEAL-QRcodes niet gescand worden met de betaal-app.

De opzet van de officiële iDEAL-app is anders dan betalen met een QRcode bij de ING-app die eerder deze week werd aangekondigd. Hier kan iedereen een persoonlijk betaalverzoek aanmaken via een QRcode, waarna dit betaald kan worden via de rekening. De iDEAL-app werkt met in principe alle bankieren-apps samen.

[readmore article="184632"]

De iDEAL-app

De app is eenvoudig van opzet en opent in het scherm waarmee de QRcode gescand kan worden. Als er slechte lichtomstandigheden zijn, is het mogelijk om de flitser te activeren via de app. Verder zijn er geen instellingen, maar is er wel allerlei info te lezen over het gebruik van de app en de daarbij behorende mogelijkheden. De iDEAL-app is eigenlijk een soort van doorgeefluik aan de banken-apps voor Android en iOS.

De komst van de iDEAL-app voor Android en iOS betekent niet dat er ook betaald kan worden in bijvoorbeeld de Play Store.

Kickoff in Hartweek

Het officiële startschot voor deze nieuwe manier van betalen via smartphones wordt gegeven in de Nederlandse Hartweek, waar collectanten met QRcodes langs de deuren zullen gaan. Hierbij wordt dus de mogelijkheid geboden om onder andere met iDEAL een donatie te doen. Na het scannen van de QRcode van de Hartstichting zal er een website geopend worden die de optie geeft een bedrag te kiezen om vervolgens de betaling af te ronden. De Hartweek in Nederland zal plaatsvinden van 17-23 april.

Beschikbaarheid

De iDEAL-app voor Android is nu gratis te downloaden door op onderstaande button te klikken.

Bedankt Marcel voor de tip!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk