WhatsApp chats overzetten van iPhone naar Samsung, zo werkt het

WhatsApp chats overzetten van iPhone naar Samsung, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft het overzetten van je chats van iOS naar Android officieel aangekondigd. De functie was al beschikbaar in WhatsApp Beta en wordt nu voor Samsung-telefoons uitgerold.

WhatsApp chats overzetten beschikbaar

De mogelijkheid om WhatsApp-chats van iOS naar Android over te zetten, is volgens WhatsApp een van de meest gevraagde functies. De mogelijkheid werd al aangekondigd tijdens Samsung Galaxy Unpacked en toen werd bekend dat ze in eerste instantie beschikbaar komt voor Samsung-telefoons waaronder de nieuwe Z Fold 3 en Z Flip 3. Nu is de optie om chats over te zetten van je iPhone naar een Samsung-telefoon officieel aangekondigd voor Samsung-telefoons met Android 10 of hoger.

We beginnen nu met het uitrollen van de mogelijkheid om je WhatsApp-geschiedenis van iOS naar Android te verplaatsen. Dit gebeurt zonder dat je berichten tijdens het proces naar WhatsApp worden verzonden en omvat spraakberichten, foto's en video's. 

WhatsApp over de nieuwe migratietool
WhatsApp chats overzetten van iPhone naar Samsung, zo werkt het

WhatsApp chats overzetten van iOS naar Android

Om je WhatsApp-gegevens van je iPhone naar een Galaxy-telefoon over te zetten, heb je het volgende nodig:

Als je dit in orde hebt gemaakt, moet je nog met deze twee zaken rekening houden:

  • Hetzelfde telefoonnummer van het oude apparaat op het nieuwe apparaat
  • Je nieuwe Android-apparaat moet nieuw uit de fabriek zijn of hersteld zijn naar de fabrieksinstellingen

WhatsApp chats overzetten

Nu kun je aan de slag met het overzetten van je chats van je iPhone naar Android.

  1. Schakel je Samsung-telefoon in en koppel het via de kabel aan je iPhone wanneer hierom wordt gevraagd
  2. Start Samsung Smart Switch en volg de instructies
  3. Scan de QR-code die wordt weergegeven op het nieuwe apparaat met de camera van je iPhone
  4. Tik op Start op je iPhone en wacht tot het proces voltooid is
  5. Ga verder met het instellen van je nieuwe Samsung-telefoon
  6. Open WhatsApp op het startscherm en log in met hetzelfde telefoonnummer dat je op je oude apparaat gebruikt
  7. Tik op Importeren wanneer hierom wordt gevraagd en wacht tot het proces voltooid is
  8. Voltooi de activering van je nieuwe apparaat, en de chats staan voor je klaar

De gegevens op de iPhone worden overigens niet gewist door deze migratie. Gebruik je WhatsApp op een iPhone en een Android? Dan worden de twee afzonderlijke WhatsApp-back-ups (één in Google Drive en één in iCloud), niet samenvoegt. In dit geval zal de nieuwe back-up je oude Android-back-up overschrijven, zodra je je WhatsApp-gegevens overzet.

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21

Heb je geen Samsung?

WhatsApp geeft aan dat de functie uiteindelijk naar meer Android-telefoons komen: “We maken deze optie beschikbaar zodat meer mensen kunnen wisselen van platform en daarbij veilig hun chats mee kunnen nemen.” Het is niet bekend wanneer dit beschikbaar wordt gemaakt en of je straks ook je chats van Android naar iOS kunt overzetten.

Voor deze mensen is er momenteel alleen de cloudback-upfunctie om de chatgeschiedenis te bewaren. Voor iOS wordt hiervoor iCloud gebruikt, terwijl de chatgeschiedenis van Android-telefoons in Google Drive staat. Dat betekent dat het alleen mogelijk is om je chats over te zetten tussen telefoons met hetzelfde besturingssysteem.

Meer WhatsApp-tips 

Ben je op zoek naar meer tips voor WhatsApp? Androidworld staat boordevol met tips, waaronder WhatsApp-tips. Je kan bijvoorbeeld in bewegende stickers in WhatsApp gebruiken. Dat werkt als volgt. Wil je verwijderde appjes alsnog lezen? Dat kan via deze omweg. Wil je weten of en hoe je kan zien wie jouw profiel en status op WhatsApp checkt. Volg dan de eenvoudige stappen in dit artikel.

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
AW Reader - Androidworld

AW Reader - Androidworld

Androidworld is de grootste Android-nieuwssite en Android-community van Nederland en België. Via de AW Reader brengen we je dagelijks op de hoogte van het ..
Samsung Galaxy S21 Plus

Samsung Galaxy S21 Plus

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk