Office voor Android-tablets te zien in preview

Office voor Android-tablets te zien in preview

Office voor Androidtablets

Microsoft is bezig met het ontwikkelen van Office-apps voor de verschillende mobiele besturingssystemen zoals Android en iOS en heeft nu een preview uitgegeven voor Office voor Androidtablets meldt Microsoft. De software is alleen te verkrijgen voor apparaten die draaien op Android KitKat 4.4 of hoger en vanaf vandaag kun je je inschrijven om deze versie van Office te kunnen bekijken en testen. Vanaf begin 2015 moet het gros van de inschrijvers de preview kunnen downloaden en feedback achterlaten. Om je in te schrijven mag je Androidtablet echter nog niet draaien op Android 5.0 Lollipop en ook moet je aangeven van welk merk je tablet is, je Google-account doorgeven en laten weten hoe groot het scherm van de testtablet is.

Microsoft Office voor Androidtablets
De applicatie lijkt veel op de iPad-variant qua uiterlijk en features en dat is geen toeval. Dat deze varianten nagenoeg hetzelfde zijn komt door een nieuwe cross-platform benadering van de codebase van Office. Code die wordt geschreven is te gebruiken op verschillende platformen, waaronder Android, iOS en Windows. Zodoende zijn dezelfde features in de verschillende varianten van Office te vinden wat voor iedere gebruiker alleen maar voordelen brengt aldus Michael Atalla, Head of Office Marketing bij Microsoft.

Microsoft Office voor Androidtablets
Een variant van Office voor smartphones is al in maart van dit jaar uitgegeven, maar laat een gratis gebruiker alleen documenten bekijken. Mocht je ook documenten willen bewerken dan is een Ofice 365-abonnement vereist van € 10 per maand. Het is ook mogelijk om een een jaarabonnement af te sluiten dat je € 99 kost.

Lees ook: Microsoft Office voor Android vanaf nu gratis te gebruiken

Microsoft Office voor Androidtablets

Bron: Microsoft, afbeeldingen via The Verge

Lees meer over:
Microsoft

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties