NS Treinwijzer geeft reizigers meer inzicht in verwachte drukte in trein

NS Treinwijzer geeft reizigers meer inzicht in verwachte drukte in trein

Vanaf vandaag kunnen reizigers hun treinreis vooraf aanmelden via de Treinwijzer. Hierdoor krijgen zij meer inzicht in de verwachte drukte per trein.

Treinwijzer

De NS komt met een aanmeldservice voor reizigers: Treinwijzer in de NS-app. Zodra de app in de Play Store is geüpdatet, kunnen reizigers hun reis hier aanmelden. De NS geeft aan dat hoe meer reizigers hun reis aanmelden, hoe nauwkeuriger de voorspelling is. De bedoeling is dat de NS en de reizigers er gezamenlijk voor zorgen dat er zoveel mogelijk reizigers verantwoord kunnen reizen. Het aanmelden van je reis is overigens niet verplicht en de Treinwijzer werkt alleen bij NS en in binnenlandse NS treinen.

Zo werkt het

Voor het aanmelden van een (nieuwe) treinreis heb je een NS-account nodig. Heb je geen NS-account? Dan is deze eenvoudig aan te maken. Heb je een Mijn NS-account? Dan kun je ook hiermee inloggen. Zodra je bent ingelogd in de app, zie je de Treinwijzer in het beginscherm en als je hier op tikt, kom je in ‘Mijn aanmeldingen’ terecht. Hier vind je je nog te maken reizen en kun je een nieuwe reis aanmelden. Tijdens het aanmelden zie je aan de hand van 1, 2 of 3 poppetjes wat de verwachte drukte in de trein is ;en of er nog plek is voor jou (en je fiets, als je die meeneemt).

Het is alleen mogelijk om een treinreis voor vandaag en/of morgen aan te melden en je kunt je treinreis aanmelden tot 1 minuut voor de geplande vertrektijd van de trein.

NS Treinwijzer geeft reizigers meer inzicht in verwachte drukte in trein

Je kan de NS-app updaten via de knop hieronder. Wat vind jij van deze aanmeldservice? Ga je het gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

NS
De Reisplanner Xtra helpt je je treinreis tot in de detail te plannen. Je krijgt informatie over betrouwbaarheid en storingen gelijk op je beeldscherm en je kunt je ..

Meer info

Lees meer over:
Reizen en lokaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties