NS reizen met betaalpas, zo gaat het straks werken

NS reizen met betaalpas, zo gaat het straks werken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Contactloos in- en uitchecken met je betaalpas of creditcard bij alle stations in Nederland waar NS rijdt? NS start vandaag met het werven van deelnemers voor een proef waarmee dit mogelijk is. Aan de proef kan een beperkte groep reizigers deelnemen.

Reizen met betaalpas of creditcard

Deze proef maakt het niet alleen mogelijk om in- en uit te checken met je betaalpas of creditcard, maar dit kan ook met je digitale betaalpas op een mobiele telefoon of je smartwatch. Het doel van deze proef is volgens de NS om het treinreizen nog makkelijker en flexibeler maken. Wellicht dat mensen die nooit de trein pakken, door deze extra keuze vaker de auto laten staan.

Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen. Je hoeft voor het reizen met de trein zonder abonnement geen los kaartje meer te kopen of je OV-chipkaart te gebruiken.

  • je hoeft geen saldo meer op te laden
  • altijd een kaartje bij de hand 
  • geen aanschafkosten meer voor de OV-chipkaart
  • een pasje minder in je portemonnee
  • het betalen van je treinreis werkt net zo makkelijk en snel als een contactloze betaling in een supermarkt  
NS reizen met betaalpas, zo gaat het straks werken

Met deze proef wordt in- en uitchecken voor de trein net zo makkelijk en snel als een contactloze betaling voor je boodschappen. Je hoeft niet meer langs een kaartautomaat om een kaartje te kopen of saldo te laden, maar kunt direct inchecken en snel je trein halen. Het draait om gemak, ook als je geen abonnement hebt, kun je zo zonder extra stap gebruikmaken van de trein.

Ivo Steffens, directeur commercie bij NS, over de proef

Zo werkt het

Aanmelden voor de proef

In de periode van 15 tot en met 22 augustus maak je kans om op zes stations door NS uitgenodigd te worden om met de proef mee te doen. Het gaat om de stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, ’s-Hertogenbosch en Delft. Zorg er voor dat je tussen 10.00 uur en 19.00 uur op één van deze stations aanwezig bent, want dan staan er teams van NS. Deze teams zullen allereerst reizigers ontvangen, hun vragen beantwoorden en hen vervolgens aanmelden voor de proef.

Reizen tijdens de proef

Vanaf 29 augustus kunnen de reizigers die meedoen aan de proef op alle NS-trajecten in het land reizen door contactloos in- en uit te checken met hun betaalpas, digitale betaalpas op telefoon of smartwatch, of creditcard. NS heeft hiervoor alle palen en poorten voorzien van nieuwe kaartlezers, met afbeelding van een OV-chipkaart én het contactloze betaallogo.

Gerelateerde artikelen

Deelnemers reizen zonder korting of abonnement. Zij betalen voor een tweede klas-vervoerbewijs, maar mogen als dank voor deelname tot 1 november zonder bijbetaling in de eerste klas reizen. De proef geldt alleen voor het maken van treinreizen. Andere diensten zoals het huren van een OV-fiets of toegang tot een P+R terrein kunnen niet met een betaalpas.

NS

NS

Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..

Beschikbaarheid voor iedereen

Met deze proef wil de NS meer inzicht krijgen in ervaringen van reizigers. Het is de bedoeling dat iedereen die zonder korting of abonnement met de trein wil reizen, dit straks met de betaalpas kan doen.

Dit jaar start tevens de uitrol van OVpay, de opvolger van de OV-chipkaart. Met OVpay kan je ook in- en uitchecken met een fysieke kaart, je telefoon of bankpas. Reizigers die reizen met korting of abonnement kunnen straks met OVpay contactloos in- en uitchecken. Nog niet alle vervoerders en banken zijn overigens aangesloten bij OVpay. De proef van NS is onderdeel van dit OVpay-programma.

Vind jij het een goed idee om contactloos te kunnen in- en uitchecken op stations? Laat het ons weten in de reacties.

OVpay

OVpay

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken in het OV in Nederland, de opvolger van de OV-chipkaart. Hierdoor kun je zelf kiezen hoe je in- en uitcheckt! He ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk