NS Perronwijzer geeft actuele perroninformatie voor blinden en slechtzienden

NS Perronwijzer geeft actuele perroninformatie voor blinden en slechtzienden

NS Perronwijzer

Als je de borden boven de perrons niet of lastig kunt lezen, kun je van de NS Perronwijzer gebruik maken. Deze app is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Oogvereniging en getest door zowel blinde als slechtziende personen. De NS wil namelijk en toegankelijke reis aanbieden aan al zijn klanten en werkt daarvoor samen met belangenorganisaties voor reizigers met een beperking.

In de app vind je de informatie over de eerstvolgende trein die vertrekt op het perron waar jij je bevindt. Zo kun je een laatste check doen of je in de juiste trein stapt. Heb je spraak geactiveerd op je telefoon? Dan leest de app ook voor wat er op de borden boven de perrons staat. Dat werkt heel eenvoudig: al met een paar kliks hoor je de belangrijkste reisinformatie van het perron waar jij je bevindt.

Screenshot van NS Perronwijzer

Handige perroninformatie

De NS Perronwijzer geeft allerlei handige informatie voor reizigers met een visuele beperking. Hieronder vind je een overzicht:

Daarnaast kun je in de app zoeken naar een station en actuele vertrektijden bekijken. De app bevat niet alleen informatie over NS-stations maar ook van de stations waar NS niet rijdt.

Screenshot van NS Perronwijzer

Niet alle informatie is in de app beschikbaar, bijvoorbeeld “let op omroepbericht”. De NS bekijkt nog hoe ze in de toekomst alle informatie die op de borden boven de perrons te zien is, beschikbaar kunnen maken in de NS Perronwijzer-app.

Zo gebruik je de NS Perronwijzer in 5 stappen

Heb je locatievoorzieningen ingeschakeld, dan toont de app direct het dichtstbijzijnde station. Heb je locatievoorzieningen niet ingeschakeld, dan kun je voor zowel de sporen als de vertrektijden een station zoeken via de zoekbalk.

NS Perronwijzer downloaden

Je kan NS Perronwijzer nu in de Play Store downloaden. De app is gratis en ook beschikbaar voor iOS.

Bedankt voor de tip, Ronald

NS Perronwijzer
Als je de borden boven de perrons niet of lastig kunt lezen, kun je de NS Perronwijzer-app downloaden. In de app vind je de informatie over de eerstvolgende trein di ..

Meer info

Lees meer over:
Reizen en lokaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer