NS In de buurt, zo werkt de handige functie in de NS-app

NS In de buurt, zo werkt de handige functie in de NS-app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De NS-app heeft een handige functie die 'In de buurt' heet. Androidworld legt uit wat je met deze functie mee kan doen.

NS In de buurt

Een In de buurt-functie ken je misschien van de Marktplaats-app waar je advertenties in de buurt kunt bekijken. De Nederlandse Spoorwegen komt nu ook met zo'n functie voor zijn app. Die is te vinden in het midden van de navigatiebalk onderin en je kan er in één oogopslag zien welke opties voor openbaar vervoer er in je directe omgeving zijn.

Je kan er zoeken op een bepaalde locatie waar je bijvoorbeeld later op de dag bent. Je kan ook op je huidige locatie zoeken naar voorzieningen die te maken hebben met het openbaar vervoer in de buurt. Je kan op onderstaande opties filteren. Bij de Park & Ride-locaties zie je tevens de beschikbare plaatsen en openingstijden, en ook de tarieven.

  • Trein
  • Bus
  • Metro
  • Tram
  • OV-fiets
  • Park & Ride
  • Veerboot

Gerelateerde artikelen

Als je dan op een tramhalte of treinstation op de kaart tikt, kun je een reis plannen vanaf dat punt. Je ziet meteen ook de vertrektijden onderin het scherm. Bij de OV-fiets-locaties zie je hoeveel fietsen er nog beschikbaar zijn en de openingstijden. Daarnaast zijn er op de kaart interessante plaatsten zoals musea en pretparken te zien. Je kan hier niet op tikken om informatie te bekijken maar wel bijvoorbeeld een bushalte in de buurt zoeken en vanaf dat punt een reis plannen. Het plannen van een reis vanaf een punt op de kaart in de In de buurt-functie verloopt zoals gewoonlijk in het eerste scherm van de app.

De In de buurt-functie maakt het voor reizigers makkelijker om een reis met het openbaar vervoer te plannen. De functie komt vooral van pas op plekken waar ze niet bekend zijn, en zorgt er tevens dat alles binnen de NS-app gepland kan worden.

Meer tips

In dit artikel kom je achter hoe je het beste kunt reizen met de NS-app. Wist je dat de NS nog een andere app heeft waarmee nieuwe functies worden getest? Dat is de NS Lab-app. En voel je je onveilig in de trein? Dan kan je dat meteen melden via sms of WhatsApp. Er zijn natuurlijk meer OV-apps. Daarvoor hebben we dit handige overzicht gemaakt.

Wil je als eerste nieuwe functies testen? Dan kan je NS Bèta downloaden in de Play Store.

NS In de buurt, zo werkt de handige functie in de NS-app
NS

NS

Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..
NS Bèta

NS Bèta

Met deze Bèta-versie van de NS-app kun je samen met de Nederlandse Spoorwegen de nieuwste functionaliteiten van de NS-app testen. Het spoorbedrijf wil de NS-app zo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk