NS Bèta app stopt, zo kun je alsnog de nieuwste functies testen

NS Bèta app stopt, zo kun je alsnog de nieuwste functies testen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan met de NS Bèta-app als eerste de nieuwste functies testen. De Nederlandse Spoorwegen geeft nu aan dat het gaat stoppen met deze app. Gelukkig is er wel een alternatief.

NS Bèta

NS Bèta

Met deze Bèta-versie van de NS-app kun je samen met de Nederlandse Spoorwegen de nieuwste functionaliteiten van de NS-app testen. Het spoorbedrijf wil de NS-app zo ..

NS Bèta app stopt

Als je de NS Bèta-app opent, word je begroet door de volgende dienstmededeling: “We richten de Bèta anders in. Deze app zal niet verder geüpdatet worden. Wil je de eerste blijven met altijd de nieuwste features? Klik op 'Lees meer ' om naar de Play Store te gaan, waar je kunt deelnemen aan het bètaprogramma.”

NS Bèta app stopt, zo kun je alsnog de nieuwste functies testen

Zo kan je deelnemen aan het bètaprogramma

Je kan de NS Bèta-app wel gebruiken maar je ontvangt dan geen updates meer. Sowieso kom je dan niet meer in aanmerking voor nieuwe functies en op den duur is het mogelijk dat de app niet meer naar behoren werkt. Hoog tijd dus om deze te verwijderen en je aan te melden voor het bètaprogramma waar het spoorbedrijf nu mee gaat werken. Dat doe je als volgt:

1. Ga op je telefoon naar deze pagina in de Play Store en zorg dat je bent ingelogd met je Google-account.

2. Scroll naar beneden en tik bij Deelnemen aan het bètaprogramma op Deelnemen

3. Klaar!

Je kan ook op deze link tikken op je mobiel of pc om je direct aan te melden als tester voor de NS-app. Alle nieuwe updates van de testversie van de NS-app worden vervolgens automatisch via de Play Store uitgerold, net als bij de 'gewone' app. Afmelden voor de test kan via dezelfde pagina om vervolgens op het programma verlaten te klikken.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn bèta-apps in de Google Play Store?

Bèta-apps zijn experimentelere versies van bestaande apps. Het kan dus zijn dat deze apps minder goed werken dan de bestaande apps, het zijn immers testversies. De bèta-app kan bijvoorbeeld crashen of bepaalde functies werken niet goed. Neem je dat risico graag voor lief, dan heb je als voordeel dat je de nieuwste functies als eerste kan testen. Bèta-apps bestaan als losstaande app, naast de stabiele app. De meeste app-ontwikkelaars werken met een bètaprogramma van de stabiele app. Je kan je dan via de bestaande app aanmelden als tester.

NS

NS

Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..
Meer handige tips over de NS-app 

In dit artikel kom je achter hoe je het beste kunt reizen met de NS-app en zo werkt de handige 'In de buurt'-functie. Wist je dat de NS nog een andere app heeft waarmee nieuwe functies worden getest? Dat is de NS Lab-app. En voel je je onveilig in de trein? Dan kan je dat meteen melden via sms of WhatsApp. Er zijn natuurlijk meer OV-apps. Daarvoor hebben we dit handige overzicht gemaakt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk