NS laat veranderingen in je treinreis vanaf nu meteen weten via meldingen

NS laat veranderingen in je treinreis vanaf nu meteen weten via meldingen

In de NS-app is vanaf vandaag een nieuwe functie te vinden, de knop Zet meldingen aan. Met deze functie word je via meldingen vanuit de app meteen op de hoogte gebracht van veranderingen in je treinreis.

NS-app krijgt nieuwe functie

Met de nieuwe knop Zet meldingen aan in de app wil de Nederlandse Spoorwegen reizigers proactief informeren zodat zij makkelijk en snel relevante reisinformatie ontvangen over bijvoorbeeld een gewijzigd spoor of een vertraging. Reizigers kunnen de functie in de app aanzetten. Ze krijgen dan pushberichten op het moment dat er iets verandert in hun treinreis. Het gaat nog wel om een proef en die loopt tot het einde van dit jaar. Reizigers kunnen in de app feedback over de nieuwe functie achterlaten.

Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS, legt uit dat reizigers met de nieuwe knop voor meerdere veranderingen een melding kunnen ontvangen: “Je kan aangeven of je meldingen wil ontvangen wanneer jouw geplande trein uitvalt, vertraging heeft van vijf minuten of meer, er een grotere kans is dat je niet meer kunt zitten of dat zich een spoorwijziging voordoet. De app wordt op deze manier steeds meer een reisgenoot die jou op de hoogte houdt.’’

NS laat veranderingen in je treinreis vanaf nu meteen weten via meldingen
Zo ziet de functie er in de NS-app uit

Zet meldingen aan verschijnt in de nieuwste update van de NS-app en is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Op de redactie is de knop nog niet zichtbaar in versie 7.1.1 van de app. Bij jullie al wel? Laat het ons weten in de reacties.

Meer handige tips over de NS-app

Wil je weten hoe je het beste kunt reizen met de NS-app? In dit artikel kom je achter. De app bevat ook een handige 'In de buurt'-functie. Wil je de nieuwstee functies voor de NS-app testen? Download dan de NS Lab-app. En voel je je onveilig in de trein? Dan kan je dat meteen melden via sms of WhatsApp. Er zijn natuurlijk meer OV-apps. Daarvoor hebben we dit handige overzicht gemaakt.

Maak je nog gebruik van de NS Bèta-app? De NS gaat stoppen met deze app. Gelukkig is er wel een alternatief om de nieuwste functies te testen.

NS
Van je huis naar je afspraak in de stad, vanuit je werk naar je B&B-adres; plan je reis naar elk adres met de NS-app. De NS-app zit vol met nuttige functionalite ..

Meer info

Lees meer over:
Reizen en lokaal NS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties