NS-app laat voortaan voorzieningen ‘in de buurt’ zien

NS-app laat voortaan voorzieningen ‘in de buurt’ zien

De Nederlandse Spoorwegen is gestart met de uitrol van een update voor de NS-app die voorzieningen in de buurt laat zien. Je kan zo meteen zien waar je bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde busstation zit.

NS Voorzieningen in de buurt

Versie 6.16.1 van de NS-app wordt momenteel uitgerold. Dankzij de update is het mogelijk om in één oogopslag te checken welke voorzieningen er allemaal bij jou ‘in de buurt’ zitten. Zo zie je op de kaart waar stations, bushaltes, winkels zijn maar ook op welke plek je bijvoorbeeld een OV-fiets kunt pakken. Dat is vooral handig als je haast hebt en voor het uitstappen even snel wilt zien waar je de bus moet pakken.

NS-app laat voortaan voorzieningen ‘in de buurt’ zien

Daarnaast zijn er onlangs ook al nieuwe functies uitgerold zoals treindetectie en tips en storingen op het beginscherm. De aanleiding voor het ontwikkelen van deze functie is volgens Ruud de Jong, product owner NS Lab, dat bij de analyse van het gedrag van gebruikers van de NS-app er best veel reizen worden gepland met een vertrektijd in het verleden: “Dit wijst erop dat gebruikers in die situatie op zoek zijn naar de actuele reisinformatie van de trein waar ze zich nu in bevinden.”

Voor treindetectie hoef je niet langer te zoeken in welke trein je zit. Kort na vertrek krijg je automatisch een melding en als je daarop klikt zie je alle volgende stations op je traject, met de bijbehorende stoptijden. De functie kan ook gebruik maken van 'Wifi in de trein' als je dat wilt. Dit is om de functie nauwkeuriger te maken: “Dat is een alternatief voor gps. Aan de hand van treinpunten kunnen we identificeren of een gebruiker in de buurt is.”

NS-app laat voortaan voorzieningen ‘in de buurt’ zien

Beschikbaarheid

De update is nog niet meteen voor iedereen beschikbaar, omdat ze geleidelijk wordt uitgerold. Ondertussen kun je alvast NS Lab in de Apple App Store of Google Play Store downloaden om als eerste de nieuwe functies te testen. Vergeet ook niet dit handige overzicht met OV-apps op om het land te doorkruisen te bekijken.

NS Lab - test mee in de digitale proeftuin van NS
NS wil met de app NS Lab sneller in kunnen spelen op de wensen van reizigers. Waar de NS Reisplanner voorziet in een reisadvies, ligt in NS Lab d ..

Meer info

NS
De Reisplanner Xtra helpt je je treinreis tot in de detail te plannen. Je krijgt informatie over betrouwbaarheid en storingen gelijk op je beeldscherm en je kunt je ..

Meer info

Bedankt voor de tip, Ronald!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties