Nova Launcher is overgenomen door data-analysebedrijf Branch

Nova Launcher is overgenomen door data-analysebedrijf Branch

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nova Launcher is verreweg een van de oudste, uitgebreidste en populairste Android-launchers. De launcher maakt nu bekend dat het, samen met Sesame Search & Shortcuts, is overgenomen door het techbedrijf Branch.

Nova Launcher overgenomen

Kevin Barry, de oprichter van Nova Launcher, laat via een persbericht weten dat zijn bedrijf is overgenomen door Branch. Branch is een data-analysebedrijf dat sinds de oprichting in 2014 een enorme database met meer dan 300 miljard deep links in apps heeft geïntegreerd. Deze deep links bieden app-ontwikkelaars nuttige analyses over het gebruik van hun app. Barry geeft het volgende voorbeeld: “Wanneer je bijvoorbeeld op een link in een e-mail of op sociale media klikt die in een app opent, is dit waarschijnlijk een Branch-link.”

Gerelateerde artikelen

Gelukkig heeft Branch niet alleen de app gekocht, maar houdt het techbedrijf ontwikkelaar Kevin Barry ook aan het werk om in de toekomst aan de app te werken. Het bedrijf neemt de huidige communitymanager van Nova Launcher, Cliff Wade, ook aan.

Sesame Search & Shortcuts

Sesame Search, dat sinds enkele jaren diep geïntegreerd is in Nova Launcher, wordt ook door Branch overgenomen. Sesame Search is een krachtige zoektool voor Androidtelefoons waarmee je onder andere snelkoppelingen naar apps of onderdelen in apps kunt aanmaken. Zo kun je dus een snelkoppeling maken een groepschat in WhatsApp of een naar een Spotify-afspeellijst, -nummer of -artiest. Deze zijn dan meteen vanuit de zoekfunctie in Nova bereiken. De snelkoppelingen zijn ook weer te zien op het homescreen als app-snelkoppeling. Branch behoudt ook de bestaande ontwikkelaars van Sesame Search.

Wat gaat er veranderen?

Barry stelt dat er ondanks de overname niets zal veranderen voor Nova Launcher. Hij zal in de toekomst nog steeds de leiding hebben over de 'richting en ontwikkeling' van de app, en die richting blijft ongewijzigd. Barry geeft wel aan dat er enkele Branch-functies in de app kunnen komen, maar het gebruik daarvan zal volledig optioneel zijn.

Heel lang hoeven we niet lang te wachten op de eerste Branch-functie in Nova. Die is namelijk al opgenomen in de aankomende Nova Launcher 8.0.2 bèta. Deze bètaversie geeft gebruikers “een kijkje in de on-device snelkoppelingen en zoeken naar contactpersonen mede mogelijk gemaakt door Branch”. Er zullen in de toekomst ook gegevens worden verzameld en gemeten door Branch.

Wat vind jij van de overname van Nova Launcher door Branch? Of ga je op zoek naar een andere launcher zoals een van deze alternatieven? Laat het ons weten in de reacties.

Nova Launcher

Nova Launcher

Nova Launcher is één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en ove ..
Nova Launcher Prime

Nova Launcher Prime

Nova Launcher één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en overzi ..
Sesame Search & Shortcuts

Sesame Search & Shortcuts

Sesame Search & Shortcuts is een handige applicatie die met één druk je tien meest recente applicaties toont, en je zo snel laat wisselen. Ook biedt het een ui ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk