Nova Launcher ontvangt donker thema Google Discover en numerieke notificatiebadges

Nova Launcher ontvangt donker thema Google Discover en numerieke notificatiebadges

Nova Launcher versie 6.1.6

De populaire app Nova Launcher heeft een update naar versie 6.1.6 ontvangen. Hierbij zijn enkele zichtbare wijzigingen doorgevoerd. De meest in het oog springende verandering is het toevoegen van een donker thema in Google Discover, de nieuwsfeed die zich aan de linkerkant van het bureaublad bevindt. Het uiterlijk ligt in lijn met de recente update die de Pixel Launcher onlangs heeft gekregen waarbij ook een donker thema was toegevoegd. Google Discover moet in Nova Launcher als aparte APK worden gedownload. Instructies hiervoor kan je in dit artikel lezen.

Nova Launcher update 6.1.6 Google Discovery notification dots screenshotsOm het donkere thema te activeren moet je naar de instellingen van Nova Launcher gaan > Integraties > Thema > donker. Een uiterlijk gelijk aan bovenstaand screenshot is dan te zien als je helemaal naar het linker bureaublad swipet.

Een andere wijziging is de toevoeging van numerieke notificatiebadges. Normaal gesproken kreeg je enkel een stipje bij het icoontje van een app te zien om je te attenderen op een nieuwe melding. Met het installeren van een app genaamd TeslaUnread was het voorheen al mogelijk deze zogenoemde 'numerieke indicators' te gebruiken maar door strenger beleid van Google is dit binnenkort niet meer mogelijk. Daarom is de functie nu ingebouwd in Nova. Je kan numerieke notificatiebadges inschakelen via instellingen van Nova Launcher > Melding-indicators > kies een stijl > Numeric Dots. Je krijgt nog een waarschuwing dat je Nova toestemming moet geven om je meldingen in te zien en nadat deze geaccepteerd is, is alles ingesteld.

Nova Launcher update 6.1.6 Google Discovery notification dots screenshots

De laatste toevoeging is mijn persoonlijke favoriete. Herhaaldelijk heb ik dat ik per ongeluk een icoontje van mijn bureaublad wis en hier pas later achterkom. Dan heb ik geen idee meer welk icoontje hier nou stond. Met de nieuwe update komt er een melding onderaan in beeld te staan nadat je een icoontje of een widget van je bureaublad hebt verwijderd. Door deze melding kan je deze wijziging desgewenst ongedaan te maken. Helemaal top!

Beschikbaarheid 

De meeste van bovenstaande wijzigingen waren al eerder in maart in de bèta-versie van Nova getest. De stabiele versie met nummer 6.1.6 wordt vanaf nu uitgerold in de Google Play Store. Met de widget hieronder kan je de update binnenhalen. Voor het gebruiken van het donkere thema in Google Discover hoeft er geen nieuwe APK-versie worden gedownloaded, Nova Launcher updaten is afdoende.

Nova Launcher
Nova launcher is een zeer uitgebreide applicatie die het mogelijk maakt het uiterlijk van een Androidtoestel volledig aan te passen. Met talloze opties, ondersteunin ..

Meer info

Lees meer over:
Personalisatie Nova Launcher

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer