Nova Launcher bestaat 7 jaar

Nova Launcher bestaat 7 jaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nova Launcher

Nova Launcher is een third-party launcher voor je Android-telefoon waarmee je meer personalisatiemogelijkheden krijgt dan met de standaard launcher van je telefoon. De app bestaat sinds Android 4.0 Ice Cream Sandwish in 2011, en is daarmee 7 jaar oud nu.

Onlangs vierden we nog het tienjarig bestaan van Android met een reis door de geschiedenis van de leukste en meest memorabele telefoons van de afgelopen 10 jaar. Nova Launcher was er dus niet van het begin bij, maar is in de afgelopen 7 jaar wel uitgegroeid tot een vaste waarde voor veel gebruikers, inclusief mezelf. Je smartphone is een heel erg persoonlijk apparaat en Nova Launcher is de app waarmee je elke telefoon, met welke softwareschil dan ook, naar je eigen wensen kan aanpassen. Het is een van de apps die precies duidelijk maakt waarom Android als besturingssysteem zo sterk is, tegenover iOS waar de personalisatiemogelijkheden uiterst beperkt zijn en custom launchers niet toegelaten worden.

Google Pixel Nova Launcher telefoon Seb

Nova Launcher op mijn Google Pixel

Altijd weer Nova

In de jaren voor ik Android-telefoons recenseerde, draaide elke telefoon vroeg of laat op Nova Launcher. Ik gaf elke softwareschil een kans om me te overtuigen, maar eindigde telkens weer bij Nova. De schil die het het langste heeft volgehouden was die van mijn Google Pixel. Toen ik dat toestel kocht, ging ik ervan uit Nova voor een aantal jaren vaarwel te zeggen, maar zo ver is het dus nooit gekomen. Hoewel de Pixel launcher het toonbeeld is van stock Android en een vlotte Android-ervaring - kenmerken waar ook Nova voor staat - miste ik na een tijd de personalisatieopties van Nova Launcher.

Nu test ik telkens de softwareschil waar een smartphone mee uit de doos komt, en ik probeer mijn Android-ervaring zo prettig mogelijk te maken op software als Samsung Experience of EMUI. Bij de ene schil verloopt dat al prettiger dan bij de andere. Na een review, als ik een toestel daarna als daily driver gebruik, vind ik automatisch weer mijn weg naar Nova, en dat voelt meestal als een opluchting aan. Hoewel Nova een back-up-optie heeft, vind ik het persoonlijk leuker om menu per menu de instellingen van Nova te doorbladeren en instellingen aan te passen tot ik helemaal tevreden ben. Zo voelt elke telefoon een beetje uniek aan, maar toch helemaal naar mijn zin.

Nova Launcher Seb

En weer wat anders...

Beschikbaarheid

Nova Launcher bestaat in een gratis versie en een een betalende versie die 5,29 euro kost (Nova Launcher Prime). De gratis versie geeft je al heel wat mogelijkheden, en als je nog geen Nova geprobeerd hebt, is het een goede eerste stap. Nadien kan je bepalen of je nog meer instellingen wil aanpassen.

Ben jij een Nova Launcher-gebruiker, of verkies je een andere launcher? Misschien gebruik je liever de softwareschil van je telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

Nova Launcher Seb

Nova Launcher Prime

Nova Launcher Prime

Nova Launcher één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en overzi ..
Nova Launcher

Nova Launcher

Nova Launcher is één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en ove ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk