Nova Launcher 6.1 bèta: donker thema voor Google Discover en notificatiebadges

Nova Launcher 6.1 bèta: donker thema voor Google Discover en notificatiebadges

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nova Laucher 6.1 bèta

Onlangs is versie 6.0 van Nova Launcher gelanceerd en die zat boordevol handige verbeteringen met voorop een handig zoekmenu voor de instellingen van de app. Nu is ook de nieuwe bètaversie van de app gelanceerd en die komt met een verbetering voor de Google Discover-integratie voor de populaire Launcher. Integraties in Nova zijn aparte apps die je kan installeren en die voor extra functionaliteiten zorgen.

Screenshots van de nieuwe bètafuncties van Nova Launcher

Als je met Discover in Nova bèta aan de slag wil en de nieuwe donkere modus wil aanschouwen, zal je dus eerst de bijhorende integratie moeten installeren die niet in de Google Play Store beschikbaar is. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je ze installeert. Vervolgens ga je naar 'Integraties' vanuit de Nova instellingen en je kiest bij 'Theme' voor donker. Als je op je scherm naar Discover veegt, zie je nu een fraai donker thema.

Screenshots van de nieuwe bètafuncties van Nova Launcher

Notificatiebadges

Verder heeft Nova ook voor het eerst notificatiebadges standaard in de app gebouwd. Notificatiebadges tonen met een cijfer naast een icoontje op het startscherm hoeveel ongelezen meldingen een bepaalde app heeft. Standaard laat Android sinds Android Oreo 8.0 bij een melding enkel een puntje bij een icoontje zien, maar dat brengt minder functionaliteit.

Notificatiebadges waren voordien al beschikbaar via de TeslaUnread-integratie, maar die app zal binnenkort niet meer toegelaten zijn in de Google Play Store door Googles strengere machtigingenbeleid rond telefoongegevens. De integratie zal wel blijven werken, maar toch heeft Nova nu zijn eigen 'Numeric Dots' gelanceerd zodat ook nieuwe gebruikers de functie gemakkelijk terugvinden.

Screenshot van de nieuwe functies van Nova Bèta

Numeric Dots doet precies hetzelfde als TeslaUnread. Je vindt ze via melding-indicators in de instellingen en daarna tik je op 'Kies je stijl'. Je kan ook de vormgeving van de badges aanpassen zoals je gewend bent met TeslaUnreads. Verder is er een optie die toelaat dat je de inhoud van een melding kan lezen als je een app lang ingedrukt houdt.

Beschikbaarheid

Je kan met Nova 6.12 Bèta aan de slag door je in te schrijven in het testprogramma. Dat kan je via deze link doen. Vervolgens bezoek je na een tijdje de Play Store op en zal je de app kunnen updaten. Heb je Nova Launcher of de uitgebreidere Nova Launcher Prime nog niet geïnstalleerd dan kan je dat via onderstaande knoppen. Je vindt er ook de TeslaUnread-app nu ze nog beschikbaar is via de Play Store. Wat vind jij van de nieuwe bètaversie? Gebruik jij Google Discover in Nova? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

TeslaUnread for Nova Launcher

TeslaUnread for Nova Launcher

TeslaUnread brengt genummerde notificatiebadges in Nova Launcher. De app werkt als een integratie van de populaire launcher. Je kan daarbij ook de vorm en kleur van ..
Nova Launcher Prime

Nova Launcher Prime

Nova Launcher één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en overzi ..
Nova Launcher

Nova Launcher

Nova Launcher is één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en ove ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk