Nova Launcher 6.0: zoekbalk voor instellingen, scrollen door mappen en meer

Nova Launcher 6.0: zoekbalk voor instellingen, scrollen door mappen en meer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nova Launcher 6.0

Ik ben al sinds jaar en dag een trouwe gebruiker van de bekende 'third-party launcher' voor Android, Nova Launcher. In Nova, en vooral de betalende versie Nova Launcher Prime, kan je het uiterlijk van je telefoon tot in de puntjes naar wens personaliseren. Onlangs merkte ik in een artikel dat zeven jaar Nova vierde dat er veel trouwe Nova-gebruikers hier op Androidworld zijn. Goed nieuws, De launcher is weer een stuk beter geworden.

Door de jaren heen werd Nova Launcher steeds uitgebreider met steeds meer aanpassingsmogelijkheden en dat geldt ook weer voor de 6.0-versie. De ontwikkelaars hebben nu een nieuwe functie aangekondigd waarbij je spontaan de vraag stelt: "Waarom had ik dit niet eerder?" Je kan voortaan namelijk via een zoekbalk door de Nova-instellingen navigeren, waardoor er een einde komt aan het scrollen door de verschillende categorieën op zoek naar die ene instelling die je wil aanpassen.

 Scrollen door je mappen

Daarnaast is ook de indeling van de instellingen logischer geworden en 'Dock' valt nu bijvoorbeeld onder 'Bureaublad'. Er zijn ook meer adaptieve icoontjes met nieuwe vormen waaruit je kan kiezen en je kan nu ook de grootte van icoontjes uit mappen automatisch matchen met de grootte van icoontjes uit de applade. Verder kan je nu in je nu in mappen scrollen door vensters, en dat kan verticaal of horizontaal.

Bovenaan de applade in Nova vind je een zoekbalk waardoor je snel een app uit de lijst kan terugvinden. Je kan nu ook bij die zoekbalk de vorm aanpassen zoals dat kan met de balk op je bureaublad. Er is ook een belangrijke verbetering doorgevoerd voor de gebruikers van de gratis versie, want zij kunnen nu ook de grootte van icoontjes aanpassen. Persoonlijk één van mijn favoriete instellingen, want zo kan je bijvoorbeeld labels met namen van apps verwijderen en je icoontjes wat groter maken zoals je hier kan zien.

Screenshots van de nieuwe versie van Nova Launcher Prime

Korting

De betalende versie van Nova Launcher kost iets minder dan 5 euro en daarmee ontgrendel je meeste aanpassingsmogelijkheden, maar heel regelmatig melden we hier op Androidworld wanneer Nova Launcher Prime voor een flinke korting in de Google Play Store staat. Als je Nova Launcher nog niet geprobeerd hebt, kan je daar gerust op wachten, of je kan al met de gratis variant aan de slag om nadien eenvoudigweg te upgraden. Je kan de launchers downloaden via onderstaande knoppen.

Wat is jouw favoriete launcher voor Android? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. We zijn altijd erg benieuwd naar nieuwe launchers om uit te proberen.

Nova Launcher Prime

Nova Launcher Prime

Nova Launcher één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en overzi ..
Nova Launcher

Nova Launcher

Nova Launcher is één van de meest complete en bekendste launchers voor Android. Als je een andere launcher op je telefoon installeert, kan je je startscherm en ove ..

Related articles

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk