'Nokia Z Launcher krijgt Google Now-achtige assistent'

'Nokia Z Launcher krijgt Google Now-achtige assistent'

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Nokia Z Launcher

De Z Launcher van Nokia bevat interessante functies, zoals ingebouwde letterherkenning. Daarmee kun je eenvoudig zoeken naar apps door een letter op het scherm te tekenen. Z Launcher biedt je apps aan die de launcher verwacht dat je nodig hebt. Daarbij leert de launcher van je gedrag en welke apps je op wel tijdstip gebruikt.

Een tipgever van NokiaPowerUser geeft aan we nog veel meer slimme functies van Nokia's launcher kunnen verwachten. Een jaar geleden nam Nokia het bedrijf Desti over. Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van Desti, maar wel van de producten die afkomstig zijn van hetzelfde bedrijf. Dat bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de slimme assistent van Apple, Siri.

Slimmere navigatie, slimmere launcher

In eerste instantie werd aangenomen dat de overname van Desti alleen bedoeld was voor integratie met Nokia HERE. Desti richt zich namelijk op het verwerken van 'natuurlijke taal', natural language processing en dan ook nog in het specifieke geval van het plannen van een trip. Met HERE en Desti zou dan een spraakopdracht als 'ik wil graag naar een carpoolplek in de buurt van Rosmalen' correct herkend moeten worden.

De tipgever geeft aan dat de spraakherkenningstechniek van Desti ook gebruikt gaat worden om slimme assistentfuncties, vergelijkbaar met die van Google Now en Siri, toe te voegen aan de Nokia Z-launcher. Wanneer dit zal moeten gebeuren en hoe uitgebreid de functionaliteit gaat worden, wist de tipgever nog niet te melden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk