NLziet biedt nu ook live-tv voor NPO, RTL en SBS

NLziet biedt nu ook live-tv voor NPO, RTL en SBS

NLziet gaat live

NLziet is in 2014 gestart als gezamenlijke gemistdienst van NPO, RTL en SBS en biedt content uit Uitzending Gemist, RTL Gemist en de gemistdienst van SBS op één platform aan. Een abonnement op NLziet kost €7,95 per maand. Met ingang van vandaag zal het aanbod voor bestaande abonnees die als tester aangemeld zijn, worden uitgebreid met het live tv kijken en replay tv. Ook nieuwe klanten kunnen zich voor €7,95 aanmelden als tester van de nieuwe functies gebruik kunnen maken.

Live tv kijken aanbieden naast de uitzending-gemist-functie, biedt een uitstekend alternatief voor degene die het vaste tv-abonnement hebben opgezegd of van plan zijn om dit te doen. Met NLziet kunnen zij dan live kijken naar de zenders NPO 1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8, RTL Z, SBS 6, SBS 9, Net 5 en Veronica. Daarnaast kan met replay tv in een programma worden teruggespoeld of tot een aantal dagen terug programma's bekeken worden.

Per account kunnen twee gebruikers tegelijkertijd naar live tv-zenders kijken, waarvan de streams maximaal HD kwaliteit bieden. Het is de bedoeling dat in het najaar live tv voor alle klanten beschikbaar komt. Dan zullen er ook apps gelanceerd worden om te kunnen streamen naar smart-tv's. NLziet heeft al Chromecast-ondersteuning.

NLziet speelt met deze nieuwe mogelijkheden in op de afname in het ouderwetse lineair tv-kijken. Steeds meer Nederlanders kiezen voor online tv-consumptie, en nu voorziet NLziet ook in de vraag naar het live kunnen streamen van Nederlandse zenders. Voeg daarbij de mogelijkheid van het kunnen streamen naar aan smart-tv toe, en het vaste tv-abonnement kan de deur uit. Ook concurrent Ziggo heeft het zenderaanbod in de Ziggo GO-app onlangs uitgebreid met 50 nieuwe zenders. Het televisielandschap verandert hiermee langzamerhand in een aanbod van verschillende onlinestreamingdiensten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer