Nieuwe widget voor Google Maps: heb jij hem al?

Nieuwe widget voor Google Maps: heb jij hem al?

Een nieuwe widget van Google Maps laat zien waar het in je omgeving druk is. Het is een kaartje op je startscherm en je kan erop in- en uitzoomen. In de komende weken is de widget voor iedereen beschikbaar, verklaart Google.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Google Maps-widget

Eind 2021 heeft Google Maps een nieuwe widget uitgerold waarmee je makkelijk de buurt kan verkennen. Met een druk op de knop van je startscherm krijg je een lijst van restaurants, supermarkten of andere nuttige plaatsen te zien. Een nieuwe Maps-widget die Google heeft voorgesteld draait dan weer om het verkeer in de buurt.

Als je door de stad loopt, dan kan je nu aan de hand van een kaartje op het startscherm de drukke wegen vermijden. Op dat Maps-kaartje is in real-time het verkeer zichtbaar en met rode lijnen worden altijd de de drukste wegen aangeduid. Er is ook een knop voor in- en uitzoomen en je kan natuurlijk ook het formaat van de widget aanpassen. De kaart kan een kleine plek op het scharscherm innemen of een hele pagina.

Google stelt dat de widget in de komende voor iedereen beschikbaar is en hij zal via een 'server-side update' worden uitgerold. Dat wil zeggen dat Google hem geleidelijk vanop afstand activeert op steeds meer telefoons. Hier bij Androidworld verschijnt hij enkel al op de telefoon van onze geliefde moderator Patrick.

Nieuwe widget voor Google Maps: heb jij hem al?
Screenshot van de Maps-widget

Meer Google Maps-nieuws en tips

Google rolt deze week ook bij de eerste gebruikers een functie uit die de kosten van tolwegen op je route optelt. Indrukwekkend was ook de Immersive View-weergave die op het Google I/O 2022-evenement werd onthuld. Die combineert beelden van Street View en Google Earth. ga je op vakantie? Kijk dan hoe je op een slimme manier je reis plant in Maps. En bekijk ook onze Vakantie Themaweek.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Maps? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Bedankt voor de screenshot, Patrick!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties