Nieuwe video-editor van Google Foto's is nu voor iedereen beschikbaar

Nieuwe video-editor van Google Foto's is nu voor iedereen beschikbaar

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De verbeterde functies voor videobewerking in Google Foto's zijn nu voor iedereen beschikbaar. Dit zijn alle nieuwe mogelijkheden.

Google Foto's krijgt nieuwe video-editor

Google Foto's heeft al een uitgebreide editor voor foto's maar de editor voor video's ontbrak nog. Deze video-editor dook in april al op bij een aantal gebruikers van de app en nu de editor voor iedereen beschikbaar. De video-editor lijkt qua uiterlijk op de foto-editor en je kan makkelijk scrollen tussen de verschillende opties.

Gerelateerde artikelen

Je kan er zoals voorheen je video's bijsnijden, stabiliseren en roteren, maar er zijn nu ook nieuwe functies aan toegevoegd. Je kan bijvoorbeeld een frame bijsnijden, individuele frames exporteren, de beeldverhouding aanpassen en filters toevoegen. Onder Aanpassen kun je aan de slag met de kleurweergave van de video. Je kan hier onder andere de helderheid, contrast, witpunt, warmte, tint, huidtint, en vignettering aanpassen.

Het 'Meer'-tabblad bevat de opties Opmaak waar je in verschillende kleuren kunt tekenen op de video en snelkoppelingen naar video-editors die je op je telefoon hebt geïnstalleerd.

via GIPHY

Abonnement

De video-editor is gelukkig (nog) geen onderdeel van het Google One-abonnement voor cloudopslag. Iedereen kan er dus gebruik van maken. Google Foto's zal vanaf 1 juni 2021 niet langer onbeperkt en gratis foto's opslaan van elke gebruiker. Er komt voortaan een opslaglimiet van 15 GB voor foto's, en Google verwijst gebruikers door naar zijn Google One-clouddienst. Je kan hier zien hoe lang je nog verder kunt met de gratis opslag in Google Foto's

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk