Nieuwe taakbalk SwiftKey zorgt voor minder functionaliteit

Nieuwe taakbalk SwiftKey zorgt voor minder functionaliteit

Nieuwe taakbalk SwiftKey

SwiftKey heeft in zijn bèta-app gewerkt aan een nieuw ontwerp dat een volledig nieuwe toolbar introduceert die wel weer minder aanpasbaar is. Deze nieuwe toolbar is nu ook in de stabiele versie van SwiftKey geïntroduceerd.

Via het menu in SwiftKey en dan 'Items opnieuw rangschikken' kun je de items in de taakbalk aanpassen. De nieuwe taakbalk komt helaas met minder functionaliteit zoals het scrollen tussen items waardoor het aantal snelkoppelingen beperkt blijven tot vijf stuks. Daarnaast is er een nieuwe ondersteuningsknop aan de taakbalk toegevoegd die we liever ergens in de instellingen waren tegengekomen om er zelf een item voor te kiezen.

Nieuwe taakbalk SwiftKey

Je kan nog wel steeds alle andere snelkoppelingen aanpassen, behalve de ondersteuningsknop. De opties blijven dus beperkt tot vijf snelkoppelingen naar keuze omdat scrollen niet meer mogelijk is. Wil je meer snelkoppelingen zien? Dan tik je op het menu met drie stippen aan de rechterkant. Dit is wel wat omslachtiger dan een veegbeweging, vooral tijdens het typen.

Die ondersteuningsknop is een prima welkomsknop voor nieuwe gebruikers maar voor de gevorderde SwiftKey-gebruiker is het een sta-in-de-weg. In de Play Store-recensies duiken inmiddels de eerste klachten over de nieuwe taakbalk op en hopelijk kiest SwiftKey er dan ook voor om deze wijziging deels terug te draaien zodat gebruikers meer controle hebben over de items in de taakbalk.

Wat vinden jullie van de nieuwe taakbalk in SwiftKey? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Nieuwe taakbalk SwiftKey

Microsoft SwiftKey Beta
SwiftKey bèta voor Android test nieuwe functies voor deze gratis toetsenbordvervanger voor Android. Wil je altijd de laatste nieuwe mogelijkheden en looks voo ..

Meer info

Microsoft SwiftKey Keyboard
SwiftKey is de applicatie die je huidige toetsenbord vervangt voor Android. Hij leert van je type-gedrag en kan zo de woorden voorspellen die je wilt gebruiken. Er i ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties