Is dit de nieuwe Nexus Launcher? [screenshots]

Is dit de nieuwe Nexus Launcher? [screenshots]

Nexus Launcher

Screenshots en verschillende geanimeerde afbeeldingen van de nieuwe Nexus Launcher zijn nu online verschenen, waardoor we allerlei nieuwe details zien. Er kunnen nog wat dingen worden aangepast zo meldt Android Police, de site die alles online heeft geplaatst, maar voor het grootste deel moet de nieuwe launcher er wel zo uit gaan zien en werken.

App-drawer

Een knop zoals die nu aanwezig is om de app-drawer te openen is niet meer te vinden in deze launcher. Er zijn twee manieren om deze nu te openen, namelijk door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te vegen of door op het kleine pijlicoontje te klikken. Het sluiten van de drawer doe je door naar beneden te vegen wat bijna overal op het scherm kan, behalve vanaf de notificatiebalk. De zoekbalk in de drawer is ook aangepast qua uiterlijk, maar werkt hetzelfde als bij de huidige launchers.

Homescreen

De bekende zoekwidget op het homescreen die we nu nog kennen is verdwenen en in plaats daarvan zien we een vaste agenda-widget die niet te verwijderen is of te verplaatsen. Vanaf de linkerkant van het scherm is het mogelijk om de G-button naar binnen te vegen, waardoor je gebruik kunt maken van Google zoeken en als je vanaf andere gedeeltes van de linkerkant van het scherm naar binnen veegt opent Google Now. Verschillende aanpassingen hieraan zouden nog wel doorgevoerd kunnen worden, omdat het niet ging om de finale versie van de software.

Beschikbaarheid

Wanneer we deze nieuwe launcher gaan zien is nog de vraag, maar het zou makkelijk kunnen dat Google besluit om deze te presenteren, samen met de twee verwachte Nexus-smartphones. Het lijkt waarschijnlijk dat de nieuwe launcher, als Google Now Launcher, ook voor andere toestellen beschikbaar zal komen, maar Google heeft eerder dit jaar aangegeven dat Nexus-toestellen ook exclusieve functies zullen krijgen die niet in standaard Android zitten.

Dit jaar is HTC de fabrikant die verantwoordelijk is voor nieuwe Nexus-toestellen. We verwachten binnen enkele weken de Nexus Sailfish en Nexus Marlin te gaan zien, een 5 en 5,5 inch smartphone.

Bron: Android Police

HTC Pixel XL
3450 mAh
5.5 inch - 2560x1440 px
32/128 GB
Qualco Snapdragon 821

Meer info

HTC Pixel
2770 mAh
5 inch - 1920x1080 px
32/128 GB
Qualco Snapdragon 821

Meer info

HTC Pixel XL
3450 mAh
5.5 inch - 2560x1440 px
32/128 GB
Qualco Snapdragon 821

Meer info

HTC Pixel
2770 mAh
5 inch - 1920x1080 px
32/128 GB
Qualco Snapdragon 821

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties