Nieuwe Gmail met Google Meet-, Google Chat- en Rooms-integratie rolt nu uit

Nieuwe Gmail met Google Meet-, Google Chat- en Rooms-integratie rolt nu uit

Gmail wordt centrum van meerdere Google-diensten

Google heeft in juli een grote update voor Gmail aangekondigd. Het nieuwe Gmail maakt het volgens het bedrijf mogelijk om verschillende taken binnen de app af te handelen. Google noemt het "home for work", een werkplek voor thuis. De integratie met Google Meet was het begin van deze nieuwe werkplek en nu volgen Google Chat en Rooms. Google geeft via zijn blog aan dat de update nu wordt uitgerold naar G Suite-gebruikers.

Rooms zijn ruimtes waarin collega's gezamenlijk aan projecten kunnen werken. Je kan in deze Rooms chatten, bestanden delen en bewerken en taken verdelen, zonder Gmail te hoeven verlaten. Daarnaast kan je via Google Meet in Gmail een videovergadering houden. Met Google Chat in Gmail kun je via privégesprekken en de chatruimten één en ander met collega's overleggen. Dit alles is via de navigatiebalk onderin de Gmail-app te vinden. De webversie van Gmail heeft de nieuwe functies verborgen in het zijmenu links. Gmail zelf blijft verder ongewijzigd.

Nieuwe Gmail

Nieuwe mogelijkheden

De integratie met Google Meet, Google Chat en Rooms komt tevens met een aantal nieuwe functies.

Gmail nieuw uiterlijk

Google hoopt met deze nieuwe interface voor Gmail dat het mensen helpt gefocust te blijven, productief te zijn en effectiever samen te werken. Gmail lijkt dus de concurrentie aan te gaan met Microsoft Teams en een stapje verder te gaan dan Slack. Gmail nieuw uiterlijk

Beschikbaarheid

Het nieuwe Gmail wordt vandaag uitgerold en zal over ongeveer twee weken volledige beschikbaarheid voor Rapid Release domains beschikbaar zijn. Scheduled Release domains kunnen vanaf 1 september ermee aan de slag. Ondersteuning voor Gmail voor iOS komt later.

Wat vinden jullie van deze mogelijkheden? Zou je het gebruiken voor je werk of vereniging om samen te werken? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Google Chat
Wat is Google Chat? Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van G ..

Meer info

Gmail
Gmail is de mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en fi ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties