Ontwikkelingen in ontwikkeling
WhatsApp heeft zijn nieuwste bètaversie van een aantal updates voorzien. De nieuwe functies die nu in de bèta worden getest, komen op termijn heel waarschijnlijk ook naar de stabiele versie van WhatsApp en daarom is het goed de verbeteringen en veranderingen hier te bespreken. Niet alle functies die hier besproken worden worden al actief getest in de bètaversie, maar zeker is dat er aan gewerkt wordt.
De eerste en meest in het oog springende functie is de schudfunctie. Wanneer je tegen problemen aanloopt in het gebruik van WhatsApp wordt je doorgelinkt naar de 'contact us'-pagina in WhatsApp. Door middel van tekst en foto's kun je daar je probleem verduidelijken.
Groepgesprekken
Er zijn ook een aantal veranderingen op handen met betrekking tot groepsgesprekken in WhatsApp. Het lijkt erop dat de oprichter van de groep ook administrators aan kan gaan wijzen. De organisator blijft de meeste rechten houden en kan niet uit de groep gestuurd worden. Administrators kunnen de groepssamenstelling wijzigen en bepalen wie er bevoegd is om groepsinfo aan te passen.
Verder is er een optie die er voor zorgt dat alleen de organisator en de administrators kunnen chatten in de groep. Dit lijkt een handige functie voor groepsgesprekken die zijn gestart om informatie te delen over een te organiseren verjaardag of uitje. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid een link te sturen die als uitnodiging werkt voor een groepsgesprek. Deze optie is ook al in gebruik op iOS van Apple. Verder zijn er ook foto's opgedoken die duiden op het live delen van je locatie in de groep.
Bellen in groepsverband moet in de toekomst ook mogelijk gaan worden. Een functie die voor Skype en Hangouts al langer aanwezig is, wordt nu ook door WhatsApp onderzocht. Videobellen staat ook op de agenda alleen lijkt het er op dit moment op dat er in totaal niet meer dan drie bellers aan deel kunnen nemen. Wellicht dat er in de toekomst meer personen kunnen aanschuiven.
Een laatste andere nieuwe functie is het makkelijk deblokkeren van een contactpersoon door je vinger wat langer op het contact te houden. Je kunt dan ook direct berichten sturen.
Beschikbaarheid
Bij verschillende applicaties in de Play Store is het mogelijk mee te doen aan een bètaprogramma. Zulke programma's worden door de ontwikkelaars ingezet als een soort laatste testfase waarin foutjes opgespoord worden en kan onderzocht wordt hoe het publiek op de veranderen reageert. Dit betekent wel dat als je gebruik wil maken van zo'n versie, je een minder stabiele versie hebt van het programma dan één die al uit de bètafase is. Installeren kan, maar op eigen risico. Ben je nieuwsgierig en durf je het aan dan kun je hier aan de bètaversie van WhatsApp deelnemen.
Bron: WABetaInfo