Nieuwe Firefox-browser voor Android eindelijk beschikbaar [update]

Nieuwe Firefox-browser voor Android eindelijk beschikbaar [update]

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 26/08 om 10:30 uur: De nieuwe versie van Firefox is vanaf nu voor iedereen beschikbaar. We hebben dit artikel aangepast.

Firefox-update

Mozilla heeft een grote update voor zijn Firefox-browser uitgerold die gebaseerd is op de Fenix-browser of Firefox Preview. Vorig jaar raakte in april voor het eerst bekend dat Mozilla werkt aan een opvolger voor zijn Firefox-browser. Een paar maanden later, in de zomer van 2019, volgde dan de bètaversie van de nieuwe browser. Mozilla's browser werd omgedoopt tot 'Firefox Nightly', en deze maand werd de testversie afgesloten zodat hij kan worden omgeruild voor de stabiele update voor Mozilla Firefox

De Firefox-browser krijgt nu de update van versie 68 naar 79 die alle functies van Nightly toevoegt. Een van de belangrijkste nieuwigheden in 'Collecties'. Je kan zo belangrijke websites, tabbladen en zoekopdrachten bundelen op het startscherm van de browser voor directe toegang. Een belangrijke nieuwigheid is verder de leesmodus waarmee je bij elke website met een druk op de knop een leesvriendelijke modus kan activeren. Firefox maakt dan komaf met advertenties, afbeeldingen en andere factoren die je als storend kan ervaren tijdens het lezen.

Beelden van de browser

Firefox heeft daarnaast ook een nieuwe donkere modus, verbeterde privétabbladen en de mogelijkheid om snelkoppelingen van websites op het startscherm te zetten. Het enige nadeel dat met de update komt, is het feit dat de nieuwe versie van Firefox nog niet werkt met alle extensies die voor Firefox beschikbaar zijn. Op dit moment zijn ze nog niet compatibel met de nieuwe GeckoView-engine, al wordt er wel aan gewerkt.

Beschikbaarheid

De nieuwe versie is vanaf juli beschikbaar voor een kleine groep gebruikers, maar nu laat Mozilla iedereen met de nieuwe Firefox aan de slag gaan. Je kan de app updaten naar versie 79 via de Google Play Store. In versie 80 krijgt Firefox opnieuw een oude, bekende functie. Je kan dan de terugknop ingedrukt houden om alle websites te zien die je recent hebt bezocht. Wanneer er een oplossing komt voor de ontbrekende extensies, is niet duidelijk.

Firefox Browser: snel en privé

Firefox Browser: snel en privé

Mozilla Firefox is één van de bekendste browsers en is erg populaire wereldwijd. De mobiele versie van de browser is beschikbaar voor Android en is een prima alter ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk