Nieuwe design Google Home-app: heb jij het al?

Nieuwe design Google Home-app: heb jij het al?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In maart ontdekten we dat de Google Home-app een volledig nieuw ontwerp krijgt. Dat ontwerp wordt nu uitgerold en op de redactie is het wederom Patrick die het design als eerste op zijn Pixeltelefoon heeft. Dit is wat je kunt verwachten.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

Google Home is vernieuwd

De Google Home-app waarmee je je Chromecast, Android TV, slimme lampen, smart speaker en andere slimme apparaten instelt en bedient krijgt een nieuw design. Beide tabbladen in de app krijgen de broodnodige verbeteringen, want erg overzichtelijk is de huidige interface niet.

Allereerst het eerste tabblad in de app. Je ziet daar een overzicht met al je apparaten met een bijhorende afbeelding. Dat overzicht maakt nu plaats voor de naam van elk apparaat. Tegelijk dient die naam ook als een knop en een schuifbalk. In het geval van een speaker of slimme lamp kan je de schuifbalk gebruiken om het volume en de helderheid aan te passen. Als je een keer op de knop tikt krijg je nog meer opties en de instellingen te zien. De nieuwe interface is intuïtiever en daardoor zijn de apparaten makkelijker te bedienen.

De penthouse van moderator Patrick is goed gevuld met slimme apparaten

De penthouse van moderator Patrick is goed gevuld met slimme apparaten

Het tweede tabje in de Google Home-app laat een feed zien met gebeurtenissen van bijvoorbeeld je videodeurbel. In het nieuwe ontwerp komen daar nu 'recente en relevante updates' te staan. Het lijkt er meer op dat de gebeurtenissen onderdeel uitmaken van een tijdlijn, en die tijdlijn is een stuk minder rommelig omdat dezelfde gebeurtenissen gegroepeerd worden. Je kan op een item tikken om de gebeurtenis te openen, en via het menu met drie stippen kan je deze weer of desgewenst aanpassen. Ondertussen is 'Geschiedenis' verplaatst naar de rechterbovenhoek, en daar valt dit onderdeel veel meer op.

Al met al is dit nieuwe design wat ons betreft een grote verbetering voor de Google Home-app. Wat vind jij van dit nieuwe uiterlijk? Ga je de app nu meer gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Bij Patrick is het rustig

Bij Patrick is het rustig

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk