Nieuwe app van ex-WhatsApp-medewerkers, zo start je ermee

Nieuwe app van ex-WhatsApp-medewerkers, zo start je ermee

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Oud-medewerkers van WhatsApp zijn samen een nieuw sociaal netwerk begonnen, genaamd HalloApp. Ze beweren dat deze app geen advertenties toont of sluwe algoritmes heeft, en dat gebruikers zich niet als een product zullen voelen. We leggen uit hoe HalloApp werkt.

HalloApp

Sinds de overname van WhatsApp in 2014 hebben heel wat stuurlieden inmiddels het schip verlaten. Niet alleen medeoprichter Brian Acton stapte op vanwege van Facebooks plannen rond een verdienmodel voor WhatsApp, maar ook andere medewerkers.

Bij hen hoorden Neeraj Arora en Michael Donohue, twee oud-medewerkers van de berichtendienst die het sociale netwerk HalloApp zijn begonnen. De app is volgens hen bedoelt om echte betekenisvolle momenten van vrienden te zien. Je kan reageren onder berichten, maar er is geen like-knop.

Dit is Dimitry Vleugel

Dit is Dimitry Vleugel

Geen sluwe algoritmes

Het voordeel daarvan is dat de app geen algoritme heeft dat in jouw plaats bepaalt wat je wil zien of wat het meest relevant is. De app komt ook zonder advertenties en gebruikers hoeven zich niet als het product te voelen van de dienst, dat zeggen de oprichters in een blogbericht.

HalloApp werkt net als WhatsApp met je telefoonnummer en je telefooncontacten. Op dit moment kan je in HalloApp berichten sturen naar personen, en je kan groepen starten. Daarnaast kan je foto's online plaatsen of statusberichten typen die uit tekst bestaan.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Nieuwe app van ex-WhatsApp-medewerkers, zo start je ermee

Vroege ontwikkelingsfase

Dat zijn alle mogelijkheden, en zoals je ziet zijn het er niet heel wat. Het is net daarom dat Arora en Donohue op dit moment nog niet de volledige aandacht willen vestigen op hun sociale media-app. Hoewel HalloApp inmiddels op de Play Store beschikbaar is, is de app nog in een vroege ontwikkelingsfase.

Gerelateerde artikelen

Heel wat apps die 'de nieuwe Facebook' wilden worden, zijn er niet in geslaagd. Zal het HalloApp wel lukken? Ga jij de app proberen? Vertel ons over je ervaringen in de reacties onderaan dit artikel.

HalloApp

HalloApp

Sinds de overname van WhatsApp in 2014 hebben heel wat stuurlieden inmiddels het schip verlaten. Niet alleen medeoprichter Brian Acton stapte op  ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk