Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 8 - 2017

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 8 - 2017

Bard Video Assembler - shuffle video's

Met de app Bard zet je beelden van beroemdheden in een andere volgorde, waardoor je ze iets anders kunt laten zeggen. Dit leidt vaak tot hilarische resultaten, ondanks dat de video's uiteraard verre van vloeiend zijn. Bard heeft standaard al een hele lading aan video's die opgeknipt zijn in woorden, waardoor je ze eenvoudig op de gewenste volgorde kunt zetten. Het is ook mogelijk om eigen (YouTube)video's aan Bard toe te voegen zodat anderen ze ook kunnen 'remixen'.

Bard Video Assembler is gratis te downloaden en te gebruiken. De app bevat geen advertenties.

Visual Timer - handige timer-app

Wanneer je vindt dat de standaard-klok-app van jouw toestel niet voldoet als timer, kun je de app Visual Timer gebruiken. De simpele app biedt naast een simpele maar overzichtelijke timer ook de mogelijkheid om presets in te stellen voor taken die steeds terugkomen. Ook biedt de app wat handige opties, zoals de mogelijkheid om het scherm aan te houden als de timer loopt

Visual Timer is gratis te downloaden en te gebruiken. De app bevat geen advertenties.

T-Mobile TV Anywhere

Sinds kort heeft Vodafone Thuis een nieuwe eigenaar en nieuwe naam. T-Mobile Thuis is nu de aanbieder en dat betekent onder andere dat de tv-interface een T-Mobile-roze kleurtje heeft gekregen in plaats van Vodafone-rood. De mobiele app om tv mee te kijken, is ook veranderd. De Vodafone Thuis-app blijft voorlopig nog even werken, maar om in de toekomst tv te kunnen blijven kijken op Android via T-Mobile Thuis zul je de T-Mobile TV Anywhere-app moeten downloaden.

> Lees meer in ons uitgebreide artikel over T-Mobile TV Anywhere.

Treinkaartjes - vind goedkopere treinkaartjes

Wanneer je in Nederland wel eens met de trein reist, zul je wel eens gehoord hebben van de verschillende kortingsacties die gehouden worden, zoals speciale kaarten bij Kruidvat en HEMA. De app Treinkaartjes probeert je te helpen op dit soort kortingsacties beter te benutten. Door de ingebouwde reisplanner te gebruiken word je gewezen op de op dat moment geldende kortingsacties.

> Lees meer in ons uitgebreide artikel over Treinkaartjes.

FaceApp - even lachen

We hebben de afgelopen jaren verschillen foto- en video-apps langs zien komen die filters of maskers toepassen om je er anders uit te laten zien. In 2016 was de app MSQRD een tijd erg hot en werden de gekke filters van Snapchat enorm populair. Nu hebben we de app FaceApp, die je onder andere kan laten lachen op een foto waar je serieus op kijkt, je van geslacht kunt laten 'veranderen' en je ouder kan maken.

> Lees meer in ons uitgebreide artikel over FaceApp.

Amazon Chime - zakelijk communicatieplatform

De dienst Chime van Amazon is een nieuw communicatieplatform voor bedrijven. De nieuwe dienst lijkt voornamelijk bedoeld te zijn als alternatief voor Cisco WebEx en moet het maken van afspraken voor videoconferencing een stuk eenvoudiger maken. Daarnaast zegt Amazon voor 'exceptionele' audio- en videokwaliteit te zorgen.

> Lees meer in ons uitgebreide artikel over Amazon Chime.

Updates

Google-apps: Google Chrome en Google Play Films

Met Chrome Custom Tabs kunnen ontwikkelaars externe links naar websites laten laden in een Chrome-venster dat er qua kleuren net zo uitziet als hun eigen app. De mogelijkheden in deze speciale Chrome-browser waren echter beperkt. Wanneer je meer mogelijkheden wilde, moest je het tabblad alsnog openen in de normale Chrome-browser, maar vanaf de nieuwste bètaversie van Chrome hoeft dat niet meer: je kunt voortaan onder andere zoeken op een pagina en de desktop-versie van een pagina opvragen.

De nieuwste versie van Google Play Films ziet er anders uit dan we gewend waren. De achtergrond van de app is bijvoorbeeld niet meer licht, maar juist zwart geworden. Hiermee moet de app prettiger te gebruiken zijn in veel van de gevallen wanneer je een filmpje opzet: 's avonds op de bank of in bed.

Overige apps: Facebook en Glympse

Facebook heeft gemerkt dat videocontent steeds belangrijker wordt om de aandacht van gebruikers vast te houden. Daarom heeft het bedrijf een aantal veranderingen doorgevoerd met betrekking tot video. De meest opvallende is dat het geluid voortaan standaard aanstaat bij automatisch spelende video's, gelukkig is dit uit te schakelen.

Ook op een ander gebied gaat Facebook de strijd aan met zijn concurrenten, namelijk op dat van vacatures. Facebook laat bedrijven hun vacatures aanbieden op een gedeelte van de bedrijfspagina's en maakt het mogelijk om contact op te nemen met sollicitanten. Voorlopig is de nieuwe functie nog niet beschikbaar in Nederland en België.

Met de app Glympse kun je je locatie tijdelijk delen, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent naar een afspraak. De ontvanger van je 'Glympse' kan dan precies zien of je vaststaat in de file of dat je bijna voor de deur staat. In de nieuwste versie zijn privégroepen toegevoegd, waardoor je wanneer je met meerdere mensen afgesproken hebt, de locatie van iedereen kunt zien op de kaart.

Visual Timer - Countdown
Visual Timer is een simpele maar nuttige timer-app met onder andere presets. ..

Meer info

Bard - Video Asseler
Met de app Bard maak je je eigen video's door bestaande video's te 'remixen'. Dat doe je door de woordvolgorde te veranderen, wat leidt tot hilarische resultaten. ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties