Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Gfycat en veel updates

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 51

· 19 december 2016

Elke week verzamelen we interessante nieuwe apps en belangrijke updates voor je. Deze week hebben een uitgebreide nieuwe fitnesstracker, een gif'jes-maker en heel veel app-updates.

Nieuwe Android-apps week 51 - 2016

upTempo - nieuwe fitness- en slaap-tracker

De applicatie upTempo is nog in zijn experimentele fase, maar is nu al een veelbelovende fitness-tool. UpTempo maakt automatisch een tijdlijn van al je activiteiten en maakt daarbij gebruik van de sensoren van je telefoon, maar ook van accessoires als stappentellers en smartwatches. Naast het bijhouden van activiteiten kan upTempo ook je slaappatronen bijhouden. 

De enorm uitgebreide app upTempo is gratis te downloaden en te gebruiken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van fitness-app upTempo

Did you know? - elke dag interessante feitjes

Wikipedia en andere online encyclopedieën staan vol met interessante weetjes en feitjes. Met de applicatie Did you know? krijg je daar elke dag een aantal van voorgeschoteld, in het Engels. Zo kun je in een paar minuten tijd je algemene kennis wat opvijzelen. 

De app Did you know is gratis te downloaden en te gebruiken en bevat advertenties.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van weetjes-app Did you know

Gfycat Loops - gif'jes maken met je camera

Gif'jes zijn weer helemaal terug. De geanimeerde afbeeldingen zijn overal te vinden en één van de populairste diensten voor het vinden van gif'jes is Gfycat. Dat komt onder andere door de manier waarmee Gfycat met de animaties omgaat. Gif'jes zijn namelijk erg inefficiënt: elke frame van de animatie is een volledige afbeelding. Bij video bevatten (kort door de bocht) opeenvolgende frames alleen de verschillen. Video's zijn daardoor veel kleiner dat gif'jes.

Gfycat is populair doordat gif'jes worden omgezet in video's die veel kleiner zijn en dus minder data verbruiken. Met de app Gfycat Loops kun je eenvoudig zelf ook gif'jes maken en de Gfycat-link delen via alle messengers en diensten. Daarbij kun je je camera gebruiken, maar ook beelden uit de galerij. Deze zijn vervolgens nog bij te snijden en er zijn verschillende effecten beschikbaar, waarna je kunt delen. Ook kun je door populaire gif'jes bladeren.

Gfycat Loops is gratis te downloaden en te gebruiken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van officiële app Gfycat

Nieuw en uitgebreid besproken

Skype Mingo - de toekomst van Skype

Skype heeft in de Verenigde Staten een nieuwe app gelanceerd. Skype Mingo is een complete messenger die ook ondersteuning heeft voor (video)bellen via Skype en het mogelijk maakt om je Skype-contacten te beheren. Met niet-Skype-contactpersonen kun je sms'en. 

> Lees ons uitgebreide artikel over Skype Mingo.

Screenshot van Skype Mingo

Facebook Events - losse app voor evenementen

Facebook overspoelt de Play Store enigszins met losse applicaties. De nieuwste hiervan, die ook niet in Nederland en België te downloaden is, richt zich volledig op evenement. Met Facebook Events zie je evenement in de buurt, kun je foto's van evenementen bekijken en hou je aankomende gebeurtenissen in de gaten.

> Lees ons uitgebreide artikel over Facebook Events.

Screenshot van Facebook Events

TWRP - handige app voor custom ROM-fans

TWRP is de populairste custom recovery voor Android. Zegt je dat niks, dan is deze app waarschijnlijk niet geschikt voor jou. De applicatie laat je alternatieve systeemsoftware installeren, ZIP-updates downloaden en software-back-ups maken en terugzetten.

> Lees ons uitgebreide artikel over de TWRP-app.

Screenshot van custom recovery TWRP 3.0

Updates

Google-apps: Google Fotoscan en Google Chrome

Met Google Fotoscan kun je eenvoudig oude foto's digitaliseren met de camera van je toestel. In de nieuwste versie van Fotoscan is de kwaliteit van de gemaakte scans verbeterd.

De nieuwste bètaversie van Chrome voor Android heeft ondersteuning voor virtual reality-content. De komende versies zal deze ondersteuning nog verder geoptimaliseerd worden, maar het begin is er.

Nederlandse apps: Buienalarm, RTL XL, regionale omroepen en SNS 

De populaire app Buienalarm heeft de afgelopen week een flinke update gehad. De app is volledig herschreven en is nu niet alleen sneller en accurater, maar vergt ook minder van je accu.

Buienalarm

RTL heeft afgelopen week veel gebruikers van de RTL XL-app blij gemaakt. Voortaan is het ook zonder betaalde account mogelijk om fragmenten en afleveringen met de Chromecast op tv te bekijken.

De applicaties van de Nederlandse regionale omroepen zijn de afgelopen week ook van een update voorzien. De updates focussen op snelheid en media als afbeeldingen en video.

Screenshot van Omroep Gelderland

In de vernieuwde applicatie van de SNS-bank is het nu ook mogelijk om te bankieren met je vingerafdrukscanner

Overige apps: Microsoft Translator, Twitter en Snapchat

Met de vertaal-app van Microsoft, Translator, kun je voortaan gesprekken in 50 talen tegelijk laten vertalen. Zo kun je gesprekken voeren met anderstaligen zonder dat je hier een tolk voor nodig hebt.

Vanuit de Twitter-app kun je voortaan direct livestreamen. Je hebt hier niet langer de Periscope-app voor nodig.

Screenshots van Periscope in Twitter

Met Snapchat kun je voortaan ook groepsgesprekken voeren. Je stuurt je berichten dan naar groepen van maximaal 16 vrienden

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (1)
Bezig met laden van reacties...