Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 50

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 50

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Nieuwe Android-apps week 50 - 2016

Volume Timer - 'Mijn telefoon stond nog op stil'

Er zijn geavanceerde apps die je kunnen helpen met het samenstellen van uitgebreide schema's om het volume op je toestel te regelen. Ook zijn er apps die automatisch het volume aanpassen wanneer je je op een bepaalde plek begeeft. Heb je dat allemaal niet nodig, dan is er de app Volume Timer die automatisch het volume van je telefoon kan aanpassen na een bepaalde tijd. Zo vergeet je nooit meer het geluid van je telefoon uit te zetten wanneer je van het werk of uit de bios komt.

Volume Timer is gratis en bevat geen advertenties.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Quartz - Het nieuws, maar dan anders

Er zijn ook heel, heel, heel, heel, héél veel nieuws-apps in de Google Play Store te vinden. Quartz doet het anders dan al die andere apps. In deze app wordt het nieuws je voorgeschoteld als (enigszins) interactief chatgesprek. Samenvattingen van nieuwsitems komen langs als berichtjes met gif'jes en afbeeldingen en daarop kun je, met vooraf gespecificeerde reacties, doorvragen. Een erg leuk concept en een leuke manier om het nieuws op deze manier door te nemen.

Quartz is gratis te downloaden en te gebruiken. Wel is de app alleen nog in het Engels beschikbaar.

Hypocam - Zwart-wit-fotografie

De applicatie Hypocam draait volledig om zwart-wit-fotografie. Met de app kun je zwart-wit-foto's schieten met allerlei filters en deze ook direct delen binnen de Hypocam-community. Alle aspecten van de kleurloze foto's zijn aan te passen en de app is erg leuk voor mensen die houden van zwart-wit-fotografie met hun smartphone.

Hypocam is gratis om te downloaden en te gebruiken, maar er zijn wel betaalde filter-packs die € 0,99 of € 1,89 kosten.

Nieuw en besproken

InboxZero

De Belgische applicatie InboxZero is vanaf afgelopen week ook in Nederland te downloaden en te gebruiken en is tevens beschikbaar gekomen voor Android. De applicatie moet e-mail vernieuwen en doet dat onder andere door e-mail-conversaties om te vormen in 'chatgesprekken'.

Hoe InboxZero dat precies doet, lees je in ons uitgebreide artikel.

Updates

Google-apps: Google Play Store, Google Chrome, Google Duo, Google+ en Google

Google test een van de meestgevraagde functies van de Play Store: aparte secties voor apps en games. Het is nog even afwachten of en wanneer de nieuwe tabbladen naar iedereen komen.

De nieuwste testversie van Google Chrome biedt de mogelijkheid om websites en video's op te slaan om deze offline te kunnen lezen en bekijken.

De videobel-app van Google, Duo, heeft met de update naar versie 5.0 flinke verbeteringen ondergaan als het gaat om videokwaliteit.

Wanneer je nog wel eens door je Google+-feed scrollt, zul je wellicht bliksemschichticoontjes bij links naar artikelen hebben gezien. Deze openen voortaan de snelle AMP-versie van een pagina.

De Google-app zelf heeft van de week ook een grote wijziging ondergaan: de 'kaarten' van wat voorheen Google Now was, worden voortaan in twee categorieën ingedeeld: nieuws en aankomende gebeurtenissen.

Overige apps: Airdroid, Telegram en Sonos

De applicatie Airdroid maakt het mogelijk om je telefoon te beheren vanaf je computer. Airdroid is al jaren enorm populair en er was dan ook de afgelopen week veel verontwaardiging toen bleek dat er een enorm beveiligingslek in zit. Deze week kwam er een nieuwe bètaversie uit, die dat lek dicht.

De nieuwste versie van messenger-app Telegram biedt een IFTTT-bot. Daarmee kun je door middel van een chat-berichtje bijvoorbeeld je Philips Hue-lampen bedienen of de Nest-thermostaat warmer zetten.

Vanaf afgelopen week is het voor iedereen met een Sonos en Spotify Premium-abonnement mogelijk om het afspelen van Spotify-muziek op Sonos-speakers rechtstreeks vanuit de Spotify-app te regelen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk