Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 32

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 32

Nieuwe apps week 32 - 2016

Circle Sidebar: altijd de juiste apps bij de hand

Snel een app opstarten doet iedereen op zijn of haar eigen manier, maar er zijn genoeg apps die een scherm-overlay creëren. Circle Sidebar laat je apps openen vanaf een zijmenu op je scherm.

Circle Sidebar is gratis te downloaden en te gebruiken.

X Launcher for Xperia: geef je toestel een Sony-uiterlijk

Je hebt een HTC, LG, Huawei of ander toestel, maar bent stiekem wel wat verliefd op de software-interface van Sony-devices, wat dan? Dan kun je nu X Launcher for Xperia downloaden en installeren, een launcher-app, die de uiterlijke kenmerken van Sony's echte launcher over heeft genomen.

De applicatie is gratis te downloaden via onderstaande button.

Minimalism Live Wallpaper: klein, fijn en toch geanimeerd

De live wallpapers van ontwikkelaar CineGifWallpapers zijn minimalistisch, maar bieden toch wat kleine bewegingen, waardoor het allemaal niet te gek wordt, maar wel heerlijk is om van te genieten. Deze geanimeerde achtergrond bestaat uit gemaakte foto's en filmmateriaal, die samen zijn gebracht.

Minimalism Live Wallpaper is net zoals de andere wallpapers van de ontwikkelaar gratis te downloaden.

Nieuw en uitgebreid besproken

Dropbox Paper Beta - samenwerken aan documenten

Met Dropbox Paper Beta kun je samenwerken aan documenten met vrienden en collega's, elkaar aanwijzingen geven en zo online de beste documenten samenstellen.

Ons uitgebreide artikel over dit alternatief voor Evernote lees je hier.

Artisto - korte filmpjes compleet voorzien van nieuwe stijl

Prisma is hot, maar kan nog geen korte video's voorzien van een nieuwe en eigen stijl. Artisto is hierop ingesprongen en kan dit wel, waarmee je filmpjes van maximaal 5 seconden lang opnieuw kunt renderen.

Ons uitgebreide artikel over Artisto vind je hier.

Magnify - snel de juiste hashtags bij Instagram

Een afbeelding plaatsen op Instagram is makkelijk, maar welke hashtags moet je gebruiken en zijn populair? Met Magnify kun je snel de juiste hashtags plaatsen, terwijl je daar maar minimale tijd voor kwijt bent.

Ons uitgebreide artikel over Manify lees je hier.

Updates

Updates voor de Olympische Spelen: NOS en Facebook

De update voor de NOS-app heeft de app klaargestoomd voor de Olympische Spelen met een eigen Rio 2016-sectie met al het laatste sportnieuws. Ook is het mogelijk om verschillende livestreams te bekijken, om zo altijd op de hoogte te blijven van al het OS-nieuws. Facebook is ook klaar voor de Olympische Spelen die inmiddels begonnen zijn. Zo kun je aangeven welk land je support, livestreams bekijken en meer.

Nederlandse app: NPO

De NPO-app is voorzien van een nieuwe gids en ook is het mogelijk om te checken wat voor videomateriaal je terug kunt kijken. Hiervoor kun je uiteraard ook de Chromecast gebruiken om content naartoe te streamen.

Overige apps: Instagram, Snapseed, Prisma, Spotify, Apple Music en Action Launcher 3

Instagram heeft aangekondigd binnenkort te komen met een nieuwe optie - afgekeken van Snapchat - Instagram Stories. Hierbij kun je korte verhalen vertellen door middel van video's, foto's en plaatjes. De functionaliteit wordt de komende weken uitgerold.

Prisma is voorzien van een update, waardoor de foto's een stuk sneller worden bewerkt. Daarbij is het mogelijk geworden om wat nieuwe stijlen te gebruiken en ook kun je het niveau van het effect aanpassen. Dit doe je door na het renderen simpelweg over de afbeelding te vegen.

Snapseed, de populaire app om foto's mee te bewerken van Google, kan nu ook overweg met verschillende tekstfilters die je kunt plaatsen over een foto om een leuk effect te creëren. Spotify laat je nieuwe muziek ontdekken, door de nieuwe singles van jouw favoriete artiesten in één playlist te gooien en Action Launcher 3 is voorzien van een update, waarmee je de nieuwe Nexus Nougat-launcher kunt imiteren.

Ten slotte is Apple Music voor Android af van de bètastempel en ook is er een equalizer geïntroduceerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties