Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 26

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 26

Nieuwe apps week 26

Looxie: laat mensen foto's voor je maken

De app Looxie is een erg grappig concept. Bij de Looxie kun je mensen vragen om een foto te maken van een plek of een evenement en kunnen anderen jou weer vragen om een foto te maken. Wil je bijvoorbeeld zien hoe hoog het water van de IJssel op dit moment is, kun je een verzoek in Looxie indienen en worden mensen met die app in de buurt van deze rivier gevraagd om een foto te maken. Andere voorbeelden zijn het bekijken van de drukte bij evenement of rijen voor de Apple Store bij de lancering van een nieuwe iPhone.

Looxie is volledig gratis te downloaden en te gebruiken.

Good Morning Alarm Clock: uitgerust wakker worden

Een nieuwe week, een nieuwe wekker-app zul je misschien wel denken. Good Morning Alarm Clock is echter wel een erg goed uitgevoerde alarmklok-app. Deze bevat onder andere een slaaptracker die in de gaten kan houden hoe goed je geslapen hebt en wekt je bijvoorbeeld op het 'ideale moment', wanneer je niet diep slaapt.

Good Morning Alarm Clock is gratis te downloaden en te gebruiken. Het is eventueel mogelijk om de advertenties in deze overzichtelijke wekker-app af te kopen met een eenmalige in-app-aankoop van € 2,09.

Playbook for Developers: zo maak je succesvolle Android-apps volgens Google

Google probeert het ontwikkelaars, of het nu beginnende of gevorderde ontwikkelaars zijn, eenvoudig te maken om geld te verdienen aan Android-apps. Met de Playbook-app heb je alle informatie die ontwikkelaars nodig hebben bij de hand.

De app Playbook for Developers is gratis te downloaden en te gebruiken.

Screenshot van Google Playbook for Developers

Nieuw en uitgebreid besproken

BitTorrent Now: muziek luisteren en muziekvideo's bekijken

Wanneer je aan BitTorrent denkt, is het luisteren van legale muziek of het bekijken van muziekvideo's waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. BitTorrent is echter niet begonnen als illegale dienst: het is een manier om eenvoudig grote bestanden met anderen te delen zonder dat servers overbelast raken. BitTorrent gebruikt zijn techniek nu voor BitTorrent Now een streamingdienst waarmee je (voornamelijk onbekende) artiesten kunt ontdekken.

Lees ons uitgebreide artikel over BitTorrent Now hier.

PLUS Supermarkt: van boodschappenlijstjes tot online boodschappen doen

Er zijn inmiddels veel supermarkten die een eigen app hebben en de nieuwste in dit rijtje is PLUS. In deze officiële app kies je een specifieke vestiging, waarna je het assortiment van die winkel kunt bekijken en toe kunt voegen aan je boodschappenlijstje. Als jouw PLUS-vestiging bezorgen of het klaarzetten van boodschappen aanbiedt, kun je dat ook via deze app regelen.

Lees ons uitgebreide artikel over de PLUS Supermarkt-app hier.

Tikkie van ABN-AMRO: betaalverzoeken via WhatsApp

Tikkie is een nieuwe app van de ABN-AMRO-bank, maar is geschikt voor gebruikers van alle Nederlandse banken. Met de app maak je een betaalverzoek dat je via chat-apps of e-mail kunt delen. Degene die jou nog wat moet betalen, kan dat dan via iDEAL doen.

Lees ons uitgebreide artikel over Tikkie hier.

Updates

Nederlandse apps: Albert Heijn 

De tablet-versie van de Appie App van de Albert Heijn is voorzien van een grote update en is nu dan ook officieel beschikbaar voor iedereen.

Google-apps: Google Foto's en YouTube

Met de nieuwste versie van Google Foto's kun je foto's die je eerder van je telefoon verwijderde ook uit de 'cloud' verwijderen.

Je kunt voortaan ook zelf livestreamen via de YouTube-app. Met deze functie, die lijkt op Periscope van Twitter en Facebook Live, kunnen eventuele kijkers direct liken en reacties geven.

Overige apps: Twitter en VLC

Video's op Twitter mochten voorheen slechts 30 seconden lang zijn, maar die limiet is afgelopen week verhoogd naar 140 seconden. Dat aantal zal je vast bekend voorkomen: 140 is ook het aantal karakters dat een tweet lang mag zijn.

De nieuwste update voor de Android-versie van de populaire mediaspeler VLC brengt de app naar versie 2.0. VLC voor Android 2.0 maakt het afspelen van video's vloeiender en efficiënter en er worden ook nieuwe formaten ondersteund.

Playbook for Developers - Tips to Grow a Business
Het Playbook voor ontwikkelaars is een uitgebreid naslagwerk in app-vorm voor Android-ontwikkelaars en bevat de beste tips van Google zelf om een succesvolle Android ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer