Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 23

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 23

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Nieuwe apps week 23

TechRepublic: het laatste zakelijke IT-nieuws

Met de nieuwe officiële applicatie van TechRepublic lees je het laatste zakelijke (Engelstalige) IT-nieuws. De app maakt het mogelijk om artikelen op te slaan voor wanneer je geen internetverbinding hebt en bevat ook de informatie uit de TechLibrary.

Je kunt de gratis TechRepublic-app installeren door op de onderstaande knop te drukken.

Radio 1: luister op je smartphone naar de VRT

Als je graag naar de Vlaamse Radio 1 luistert, dan kun je dat nu doen via de nieuwe Android-app. Sterker nog, met deze app kun je alle VRT-zenders beluisteren en ook programma's terugluisteren. De app heeft ook Chromecast-ondersteuning, zodat je de zenders op andere apparaten kunt beluisteren.

De officiële Radio 1-app is gratis te downloaden en gebruiken. Je installeert de app door op de onderstaande knop te drukken.

Nieuw en al besproken

Volg het EK met Euro Football 2016

Wil je de Rode Duivels volgen bij hun verrichtingen tijdens het EK 2016 in Frankrijk? Of steun je een ander team? Hoe dan ook blijf je op de hoogte van het laatste nieuws met de Euro Football 2016-app.

Lees hier ons uitgebreide artikel over Euro Football 2016.

Euro Football 2016Tweeten in Material met Flamingo

We zien elke maand wel een nieuwe Twitter-app verschijnen, maar Flamingo ziet er wel erg goed uit! De nieuwe app van de maker van Weather Timeline biedt een overzichtelijk Material Design-uiterlijk met onder andere de mooiste profiel-pagina's die wij tot nu toe gezien hebben in Twitter-apps.

Lees ons uitgebreide artikel over Flamingo hier.

Belangrijke updates

Google-apps: Google Maps, Google Now on Tap, Google Street View en Hangouts

Toegegeven, het is geen echte update, maar wel interessant: Google Maps heeft voortaan een bèta-programma. Je kunt je aanmelden om automatisch nieuwe testversies van Maps binnen te krijgen, zodat jij nieuwe veranderingen als eerste kunt testen.

Wanneer je een smartphone of tablet hebt met Android 6.0 Marshmallow of hoger en de systeemtaal staat ingesteld op Engels, dan kun je gebruik maken van Google Now on Tap door lang op de homeknop te drukken. Je ziet dan meer informatie over de gegevens die op dat moment op het scherm te zien zijn. Voortaan kun je daarbij ook live zoeken naar de beelden die je met je camera vastlegt.

360-graden-beelden zijn hot en dat weet Google ook. Het bedrijf gebruikt al jaren 360-graden beelden in Street View en die kun je zelf ook bijdragen. Heb je heel toevallig geen 360-graden-camera? Dan kun je er een voor 45 dagen lenen van Google.

In Google Hangouts 10.0 kun je, mits jouw toestel op Android 6.0 Marshmallow of hoger draait, gebruik maken van direct share. Als je dan een foto wilt delen, zul je jouw favoriete contacten in het lijstje met apps zien staan.

Nederlandse apps: ABN Mobiel Bankieren

De ABN AMRO Mobiel Bankieren-app ondersteunt voortaan het betalen via iDEAL zonder e-dentifier. Je hoeft dus niet langer het apparaatje bij de hand te hebben wanneer je een mobiele betaling wilt doen. Uiteraard dient deze functie wel eerst ingeschakeld te worden.

Overige apps: Facebook Messenger en Sync for Reddit

Facebook Messenger krijgt maar liefst 1500(!) nieuwe emoji. De huidige emoji verschillen per platform en toestel, wat nog wel eens voor verwarring kon zorgen. Ook zijn er nieuwe vrouwelijke emoji toegevoegd, zoals een politieagente en een zwemster.

De populaire Reddit-app Sync for Reddit heeft een grote update gehad. De app is bijna volledig herschreven en heeft een boel handige functies en verbeteringen gekregen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk