Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 18

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 18

Nieuwe apps week 18

Philips Hue gen 2: nieuwe app voor slimme lampen

Wanneer je Hue-lampen van Philips in huis hebt, zul je vast wel de officiële Hue-app gebruiken. Afgelopen week kwam Philips met een nieuwe app voor de slimme lampen. Deze werd niet uitgebracht als update voor de oude app, maar als aparte app in de Play Store gezet.

De nieuwe Hue-app is gratis beschikbaar en te gebruiken. Let wel op dat de scènes die je hebt aangemaakt in de oude app niet automatisch worden overgezet. Je kunt ze wel handmatig opslaan door ze één voor één aan te zetten in de oude apps en dan in de nieuwe app via het tabblad lampen op te slaan als nieuwe scène.

Open365: beheerapp voor open source Office 365-alternatief

De applicatie Open365 moet een open source-alternatief bieden voor Microsoft Office 365. Open365 werkt echter anders: in plaats van een web-applicatie worden de office-applicaties (LibreOffice) op een server gedraaid en min of meer gestreamd naar je computer. Met de Open365-app kun je de bestanden die opgeslagen zijn in Open365-cloud beheren en downloaden.

De Open365-app is gratis te downloaden en te gebruiken. De cloud-dienst biedt een gratis eigen cloudserver en laat bedrijven zelf ook een Open365-server opzetten.

Radius: ontdekt interessante plekken in jouw omgeving

Met de app Radius vind je bijvoorbeeld pinautomaten, hotels en parken in jouw omgeving. De applicatie heeft zeker potentie, maar is ook nog niet helemaal af. Zo doet de interface gedeeltelijk nu al verouderd aan. Ook is er veel concurrentie in de vorm van Google Maps en Foursquare.

Radius is gratis te installeren en te gebruiken en bevat advertenties.

Nieuw en al besproken

Picnic

Afgelopen week kwamen we een nieuwe foto-app tegen, Picnic. Deze app is een lichtgewicht alternatief voor onder andere Google Foto's. Met Picnic kun je alle foto's, plaatjes en video's die jij op je toestel hebt staan simpel en en snel bekijken. Of het nu gaat om zelfgemaakte foto's, ontvangen plaatjes via WhatsApp of gedownloade afbeeldingen. In de toekomst gaan we meer features zien, zoals Chromecast-ondersteuning of ondersteuning om plaatjes te synchroniseren met verschillende clouddiensten.

Lees meer over Picnic in ons uitgebreide artikel.

Updates

Google-updates: Gmail, Google Agenda, OnHub, YouTube en Google Foto's

Vanaf deze week kun je Gmail gebruiken voor Microsoft Exchange-accounts. Voorheen was het alleen mogelijk om de e-mail van Exchange-accounts in Gmail te bekijken op Nexus-toestellen, maar met de nieuwste update van Gmail is dit ook mogelijk op andere apparaten.

Google heeft voor zakelijke gebruikers van Google Agenda ook een handige functie toegevoegd: je kunt automatisch afspraken inplannen. Er wordt dan gekeken wanneer je gesprekspartners normaliter afspraken maken en de agenda's worden vergeleken om zo een handig plekje voor een afspraak voor te stellen.

Google heeft de OnHub-routers van een update voorzien waardoor deze ondersteuning krijgen voor IFTTT. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van je smartwatch om een bepaald apparaat voorrang te geven bij het downloaden.

Met de nieuwste versie van Google Foto's kun je de naam van geïmporteerde mappen veranderen. Ook is de zoekinterface duidelijker en vooral overzichtelijker geworden.

Met de nieuwste update voor YouTube voor Android wil Google nog meer de nadruk leggen op beeld. Daarbij moet het ook duidelijker worden wie een video gemaakt heeft en zullen de voorspellingen voor welke video's jij leuk vindt worden verbeterd.

Nederlandse update: ING Bankieren

De officiële ING Bankieren-app kreeg de afgelopen week een kleine facelift. Althans, de icoontjes zijn vernieuwd en volgens de bank een stuk duidelijker geworden.

Overige updates: Apple Music, MSQRD en Wunderlist/Outlook

Je kunt nu ook gebruik maken van familieabonnementen in de officiële Android-app voor Apple Music. Je kunt dan voor 14,99 met maximaal zes gezinsleden gebruik maken van de muziekstreamingdienst.

Met de grappige app MSQRD kun je digitale 'maskers' opzetten en zo video's en foto's maken met bijvoorbeeld het gezicht van een aap. De afgelopen week zijn er weer nieuwe maskers bijgekomen en zo is er al een indrukwekkende lijst aan gekke gezichten te maken.

Wunderlist is vanaf deze week geïntegreerd in Outlook. Door de apps met elkaar te koppelen, maak je het mogelijk om taken die voor een bepaalde datum voltooid moeten zijn in de Outlook-agenda te zien.

Philips Hue
Met de officiële tweede versie van de Philips Hue-app kun je je slimme lampen eenvoudig en overzichtelijk bedienen. ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties