Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 15 - 2017

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 15 - 2017

Nieuwe apps week 15 - 2017

Craftlog Cooking - mooie recepten-app

De applicatie Craftlog Cooking is een mooie app met recepten die ook nog eens automatisch worden omgezet in een kookfilmpje. De meeste recepten zijn wel in het Engels, maar het is mogelijk om zelf Nederlandstalige recepten te delen met anderen en het is mogelijk recepten naar andere talen te vertalen. De automatische vertaling van de app zelf, is echter nog niet echt om over naar huis te schrijven.

Craftlog Cooking is gratis te downloaden en te gebruiken.

Bookoid - aanbevelingen voor boeken

Wanneer je op zoek bent naar een goed boek, kun je het sociale netwerk voor boekenliefhebbers Goodreads, inclusief de prima Android-app, gebruiken. Met Bookoid is er nu ook een alternatieve app die je helder en overzichtelijk kan helpen aan interessante aanbevelingen voor Engelstalige boeken. Daarbij is het mogelijk om de boeken die in het publieke domein te vinden zijn gratis te lezen.

De Engelstalige app Bookoid is gratis te downloaden en te gebruiken, maar bevat wel advertenties.

Unimersiv - leren in virtual reality

De applicatie Unimersiv biedt een virtual reality-platform om nieuwe dingen te leren. Het is een soort van school in virtual reality, waarmee je virtueel op excursie kunt. Unimersiv heeft onder andere interessante content over het menselijk lichaam, het ISS en virtuele beelden uit de oudheid. De applicatie werkt met Google Daydream, maar ook met Cardboard-headsets.

Unimersiv is gratis te downloaden gedeeltelijk gratis te gebruiken. Om alle content te kunnen bekijken, dien je een abonnement af te sluiten van 3 dollar per maand.

Runtasty - gezonde recepten van makers Runtastic

Runtastic, in 2015 overgenomen door Adidas, is een bedrijf dat populaire apps maakt voor onder andere hardlopers. De nieuwste app van Runtastic heeft wel met gezondheid te maken, maar richt zich op voeding in plaats van op sporten. De Engelstalige app biedt veel gezonde recepten inclusief bereidingsinformatie en gegevens over de voedingswaarden van de gerechten.

> Lees ons uitgebreide artikel over Runtasty

ANWB Onderweg 3.0 - alles voor onderweg

De ANWB Onderweg-app is met meer dan 1 miljoen downloads op Android een veelgebruikte app. De oude applicatie was echter flink verouderd en daarom werd het tijd voor een totaal vernieuwde app. De publieke bèta van ANWB Onderweg 3.0 is van start gegaan en de nieuwe app zal in de komende dagen voor alle gebruikers beschikbaar worden gemaakt. De app biedt verbeteringen op het gebied van onder andere verkeersinformatie, parkeren en tanken.

> Lees ons uitgebreide artikel over de nieuwe ANWB Onderweg-app

Updates

Google-apps: Allo, Gboard en Duo

In de Google-messenger Allo kun je nu ook een korte ja/nee-poll houden door een chatbot te gebruiken.

De officiële toetsenbord-app voor Android, Gboard, heeft een update gekregen die het onder andere eenvoudiger maakt om tekst te bewerken, onder andere door pijltjestoetsen toe te voegen voor het navigeren door tekst.

Overige apps: S Health en Facebook Messenger

De gezondheidsapp van Samsung, S Health, heet voortaan Samsung Health en krijgt onder andere advies van gezondheidsexperts.

Facebook heeft zijn digitale assistent M geïntroduceerd in de Messenger-app. Vooralsnog is de slimme assistent alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Bookoid
De app Bookoid biedt je aanbevelingen voor interessante Engelstalige boeken in verschillende categorieën. ..

Meer info

Craftlog Koken - Recepten (Unreleased)
De Craftlog Cooking-app is een uitgebreide kook-app met recepten die automatisch omgezet worden in een video. ..

Meer info

Unimersiv Cardboard & Daydream
Unimersiv is een applicatie waarmee je in virtual reality kunt leren. Deze virtuele school biedt excursies naar onder andere het ISS, Rome in de oudheid en door het ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties