Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 14 - 2017

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 14 - 2017

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Mathemagics Multiplication - leer de tafels met cartoons

In Nederland leren kinderen in groep 4 hoe ze getallen moeten vermenigvuldigen. Daarbij leren ze de tafels uit hun hoofd. Met de app Mathemagics Multiplication, die het midden houdt tussen een educatieve app en een spel, kunnen kinderen de tafels leren door middel van ezelsbruggetjes. De cijfers veranderen in figuurtjes als een draak, slang en vampier. Wanneer deze vermenigvuldigd worden, ontstaat er een klein verhaaltje met als uitkomst weer figuurtjes die eenvoudiger te onthouden moeten zijn.

Mathemagics Multiplication, met Nederlandstalige instructies, is gratis uit te proberen. Daarbij kan het kind gratis de tafel van 4 leren. De andere tafels kunnen worden ontgrendeld door middel van een in-app-aankoop van € 4,99.

Writing Prompts Short Stories - korte verhalen van amateurschrijvers

Op Reddit is het onderdeel writing prompts erg populair. Gebruikers kunnen daarbij een korte omschrijving of een begin van een verhaal opgeven en aspirerende schrijvers plaatsen vervolgens met dat gegeven een eigen verhaal. Dat kan tot hele interessante korte verhalen leiden en deze kunnen in de app Writing Prompts Short Stories worden gelezen. Ben je dus niet geïnteresseerd in de rest van Reddit, maar wel in deze Engelstalige korte verhalen, dan is Writing Prompts een interessante oplossing.

De app Writing Prompts is gratis te downloaden en te gebruiken, maar bevat wel advertenties.

Tucano - nieuwe Twitter-app

Een nieuwe week, een nieuwe Twitter-app? Daar lijkt het wel een beetje op. De applicatie Tucano is de nieuwste in het lange rijtje met niet-officiële Twitter-apps, maar deze biedt echter wel een aantal functies die we niet of weinig terugzien in andere apps. Denk maar aan favoriete gebruikers die je vast kunt zetten bovenaan je scherm en uitgebreide statistieken voor je profiel.

De app Tucano kost € 3,59 en bevat geen advertenties of in-app-aankopen.

DigiD-app - inloggen met app

Je gebruikt je DigiD om in te loggen voor overheidsdiensten. Daarbij kun je gebruik maken van tweestapsauthenticatie, iets wat in sommige gevallen verplicht is. Daarbij wordt doorgaans een sms'je verstuurd met een extra inlogcode naast je wachtwoord. De DigiD-app kan daarbij het sms'je vervangen.

> Lees ons uitgebreide artikel over de DigiD-app

Updates

Google-apps: Google+, Google Maps, Gmail

De 'locatie delen'-functie van Google is niet langer terug te vinden in Google+, maar is verhuisd naar Google Maps. Daar is de functie uitgebreid om ook tijdelijk je locatie te kunnen delen.

Het wordt mogelijk om sportlessen te reserveren en af te rekenen via Google Maps. De functie is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar komt mogelijk later ook naar de Benelux.

Gmail heeft nu ook ondersteuning voor het invoegen van gif'jes en andere afbeeldingen via het toetsenbord.

Overige apps: Facebook Messenger, IMDb, Facebook, Telegram, Twitter

Facebook komt met een update voor Messenger, waardoor het mogelijk wordt om tijdelijk je locatie live te delen met vrienden en familie. Dat is handig wanneer je hebt afgesproken, of wanneer je onderweg naar huis bent.

De film-database-app van IMDb is voorzien van een nieuw uiterlijk en nieuwe manier van navigeren door de app. Daarbij is onder andere het zijmenu gesneuveld.

Het zat er al even aan te komen: Facebook heeft nieuwe camera-effecten toegevoegd aan de Facebook-app. Hiermee kun je gebruik maken van maskers en andere filters.

Met Telegram kun je voortaan ook spraakoproepen doen. De kwaliteit wordt continu aangepast afhankelijk van de snelheid van de verbinding om zo storingsvrij te kunnen bellen.

Wanneer je iemand op Twitter noemt, tellen de karakters van zijn of haar naam niet langer mee voor het maximale aantal karakters. Ook verdwijnt het 'anonieme ei', de standaardprofielafbeelding met gekleurde achtergrond.

Mathemagics Multiplication

Mathemagics Multiplication

Met de app Mathemagics Multiplications, die ook in het Nederlands vertaald is, kunnen kinderen tafels leren door middel van korte verhaaltjes. ..
Writing Prompts Short Stories

Writing Prompts Short Stories

Met de Writing Prompts-app lees je korte verhalen die op Reddit geplaatst zijn naar aanleiding van een voorgestelde verhaallijn. ..
Tucano for Twitter - Beta

Tucano for Twitter - Beta

Tucano is een alternatieve Twitter-applicatie met een Material Design-uiterlijk en veel mogelijkheden. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk