Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 34 - 2017

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 34 - 2017

WakeBlock - controle over wake locks

Een 'wake-lock' is een optie die regelt of je scherm aanblijft, automatisch uitgaat, of je telefoon wakker blijft (veel cpu-gebruik) of dat deze in slaapstand gaat (laag cpu- en energiegebruik). WakeBlock kijkt welke apps je telefoon wakker houden en zo je accu leegtrekken. In de app kun je instellen welke apps van de optie wake locks gebruik mogen maken en welke niet. Ook kun je een blokkade voor een bepaalde tijd instellen.

WakeBlock kost niets, bevat geen advertenties en is te downloaden via onderstaande knop.

Weer widget Nederlands - het weer op je homescreen

Weerwidget Nederlands is een app en widget in een met een mooie weergave van het huidige weer, maar ook de dagelijkse en wekelijkse weersverwachting. De widget toont daarnaast ook de tijd, zonsopgang en zonsondergang, windrichting en -snelheid, en gegevens over werk- en intern geheugen.

Weerwidget is gratis te downloaden en te gebruiken, maar bevat wel advertenties.

InsWall - wallpapers aanpassen

InsWall is een app met meer dan 1000 wallpapers opgedeeld in categorieën. Niet bijzonders natuurlijk maar InsWall heeft een onderscheidende factor, namelijk het kunnen bewerken van de wallpapers. Zo kun je wallpapers maken gebaseerd op bepaalde kleuren en het resultaat vast in de app bekijken.

InsWall kan gratis gebruikt worden, de advertenties kunnen in de app afgekocht worden.

Updates

Google-apps: Duo, Inbox, Chrome bèta, Gboard bèta, Contacten, Allo

Google Duo heeft naast een kleine wijziging in de interface nu ook ondersteuning voor notificatiekanalen in Android 8.0 O.

Inbox heeft nu helemaal bovenaan het menu een item genaamd 'Alle inboxen'. Hier krijg je alle mailtjes die nog in een van de inboxen van je accounts staan, te zien.

De meest opvallende wijziging in de nieuwe update voor Chrome bèta is de verplaatsing van de adresbalk. In tegenstelling zoals we dat al jaren gewend zijn, is deze naar de onderkant van het scherm verplaatst.

Google Gboard heeft bij de bètaversie een update ontvangen naar versie 6.5, waarin de grootste wijziging de ondersteuning voor Bitmoji en stickers is.

De Contacten-app was tot op heden alleen geschikt voor Pixel-, Nexus-, Android One- en andere Google Play Edition-toestellen, maar daar is nu verandering in gekomen.

De webversie van Allo is nu beschikbaar. Met deze webversie kun je dus Allo gebruiken op je pc of laptop.

Overige apps: Action Launcher, WhatsApp, Facebook

Action Launcher heeft alweer een update ontvangen, dit keer naar versie 27, waarmee je onder andere de kleur van app-snelkoppelingen kunt aanpassen.

Samsung Internet Beta bevat nu veel nieuwe functies, waaronder een nachtmodus. Daarnaast is de app ook voor niet-Samsungtoestellen te downloaden

Marketplace is al beschikbaar in zestal landen, wordt nu naar meer landen uitgerold, waaronder Nederland en België.

De Status-functie in WhatsApp, waarbij foto's en video's na 24 uur weer verdwijnen, is nu ook in de webversie te bekijken.

InsWall - Wallpapers
InsWall is een app met meer dan 1000 wallpapers opgedeeld in categorieën. Niet bijzonders natuurlijk maar InsWall heeft een onderscheidende factor, namelij ..

Meer info

weer widget Nederlands
Weerwidget Nederlands is een app en widget in een met een mooie weergave van het huidige weer, maar ook de dagelijkse en wekelijkse weersverwachting. De widget ..

Meer info

WakeBlock (Unreleased)
Een 'wake lock' is een optie die regelt of je scherm aanblijft, automatisch uitgaat, of je telefoon wakker blijft (veel cpu-gebruik) of dat deze in slaapstand g ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer