Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Verse apps!

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 21 - 2017

· 22 mei 2017

We hebben weer een paar mooie nieuwe apps en interessante app-updates voor je verzameld. Deze week onder andere een app waarmee zelfs wij muziek kunnen maken, vingerafdrukscanner-ondersteuning in de Rabo Bankieren-app en nieuwe functies voor Telegram.

Keybase - veilig zonder telefoonnummer chatten

Keybase is een dienst die het mogelijk maakt om contact op te nemen met mensen op het internet, zonder dat je daarvoor een telefoonnummer nodig hebt. Je kunt verschillende accounts, zoals Facebook, Twitter, Reddit en GitHub koppelen aan de dienst, zodat anderen op deze manier veilig contact op kunnen nemen met jou, zonder dat je daarvoor je telefoonnummer hoeft te geven. Met de app kun je onder andere veilig bestanden uitwisselen en chatten.

Keybase is gratis te downloaden en te gebruiken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Screenshot van app Keybase

Pixel Alarm Widget - wanneer gaat de wekker weer?

Pixel Alarm Widget is een eenvoudige widget die gemaakt is om te gebruiken in combinatie met de Google Pixel Launcher, maar die er ook goed uitziet in andere launchers. Het idee achter Pixel Alarm Widget is dat deze de eerstvolgende wekker laat zien op het homescherm op een mooie, duidelijke manier.

Pixel Alarm Widget kost € 1,09. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

NOISE - maak muziek in een vingeromdraai

De applicatie NOISE is gemaakt door ROLI, een bedrijf dat een soort modulaire drumcomputer maakt. Met deze zogenaamde BLOCKS kun je muziek maken door op de gekleurde blokken te drukken en te slepen. Door meerdere BLOCKS te gebruiken, kun je complexere muziek maken. Deze mogelijkheden zijn nu ook in app-vorm beschikbaar en je kunt deze NOISE-app met óf zonder BLOCKS gebruiken om muziek te maken.

NOISE is gratis te downloaden en te gebruiken.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Google Find My Device - apparaat vinden

Google is zich er van bewust dat maar weinig mensen weten dat Android een ingebouwde malwarescanner heeft, om nog maar van de andere beveiligingsmaatregelen te zwijgen. Om gebruikers hiervan bewust te maken, maakt Google deze zichtbaarder onder de naam Google Play Protect. Het eerste resultaat dat je hiervan kunt zien is dat de apparaatbeheer-app een update heeft gekregen. Naast een nieuw design heeft deze nu de naam 'Find My Device - by Google Play Protect' gekregen. Met de app kun je onder andere je smartphone of tablet mogelijk terugvinden als deze kwijt of gestolen is.

> Lees ons uitgebreide artikel over Find My Device en Play Protect

AH Ruimte - ruimtevaartplaatjes sparen

De Albert Heijn heeft al verschillende keren succesvolle spaaracties gehouden en de nieuwste spaaractie van de supermarktketen draait om ruimtevaartplaatjes. Met de bijbehorende AH Ruimte-app kunnen kinderen virtueel op ontdekkingsreis met André Kuipers. Dat kan zelf in combinatie met een Cardboard virtual reality-bril.

> Lees ons uitgebreide artikel over AH Ruimte

Updates

Google-apps: Gmail

Google Inbox had het al een tijdje, maar nu is de 'Smart reply'-optie ook beschikbaar in Gmail. Met deze functie kun je eenvoudig een standaardreactie geven op een e-mail-bericht. Deze functie leert van op welke manieren jij doorgaans op e-mails reageert.

Gmail 'Smart Reply'

Nederlandse apps: NU.nl, Rabo Bankieren

De app van NU.nl is de afgelopen week voorzien van een update met daarin een nieuwe manier van navigeren. Zoals we de afgelopen tijd in meer apps hebben gezien, is er een knoppenbalk onderaan het scherm toegevoegd waarmee je snel naar belangrijke pagina's kan gaan.

Screenshot van NU.nl

Het heeft een tijdje geduurd, maar de Rabo Bankieren-app heeft nu ondersteuning voor vingerafdrukscanners. Het is nu mogelijk om in te loggen en betalingen te bevestigen met een vingerafdruk.

Rabo Bankieren

Overige apps: Facebook Messenger, Telegram, OneNote

Facebook heeft het beginscherm van zijn Messenger-app voorzien van een vernieuwde interface. Door een drietal tabbladen te bieden moet het eenvoudiger worden om actieve contactpersonen te bereiken.

Facebook Messenger - nieuwe interface

Ook messenger-app Telegram heeft de afgelopen week een update ontvangen. Het is onder andere mogelijk om videoberichten te sturen en om korte filmpjes te delen met je vrienden via het ingebouwde videoplatform Telescope.

Videoberichten in Telegram

Microsofts notitie-app OneNote heeft een make-over gekregen. Met een volledig nieuw design zou de gebruiksvriendelijkheid van een app een stuk hoger moeten zijn, ook voor gebruikers met een visuele of motorische handicap.

OneNote

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...